Hírek

A kormányhivatal információval segíti a devizaalapú lakáshiteleseket

2011. október 06., 13:19

Az árfolyamrögzítést augusztustól, a végtörlesztést pedig múlt hét csütörtöktől igényelhetik az adósok. Mindkét lehetőséggel azonban csak ez év december végéig lehet élni. A kormányablakok reggel 8-tól este nyolcig fogadják az érdeklődőket.

A kormányhivatal információval segíti a devizaalapú lakáshiteleseket

A szombathelyi kormányablakban folyamatosan nő az érdeklődés. Egyre többen kérnek itt tájékoztatást, miként élhetnek a kormány „otthonvédelmi akciótervében" meghirdetett adósságkezelési lehetőségekkel.

Dóka Csilla ügyfélszolgálati munkatárs, Kormányablak, Szombathely
Akik még nem igazán tudják, hogy milyen lehetőségek vannak, ők jönnek ide. Felmérik nálunk, hogy milyen feltételekkel vehetik ezt igénybe. Jogosultak-e egyáltalán ezekre a szolgáltatásokra. Utána mennek el a bankjukba, hiszen az érdemi ügyintézés a bankokban történik.

Az árfolyamrögzítést és a végtörlesztést is az az adós kérheti, akinek ingatlanfedezetű deviza alapú jelzáloghitele van. Mindkét lehetőség igénylésére ez év december végéig van mód. A bankok pedig nem számíthatnak fel plusz költséget a szerződésmódosításra. A végtörlesztésre a rögzített árfolyamon kerülhet sor. Ez svájci frank esetében 180, eurónál 250, a japán jen hiteleknél pedig 2 forintot jelent.