Hírek

A költészet napjának előestéjén ünnepelték Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2014. április 11., 15:48

A Tarisznyások együttes tagjai verses-zenés műsorukat Petőfi Sándor emlékére állították össze.

A költészet napjának előestéjén ünnepelték Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

A zenés est nem csak Petőfi szabadságszeretetéről mesélt, felidézte szerelmi lírájának legszebb darabjait és emellett a költő humorát is megcsillantotta.

Kiss Attila, a Tarisznyások együttes tagja
Régi tervünk volt, hogy kezdjünk Petőfi verseket is megzenésíteni. Azt vettük észre, hogy tetszik az embereknek. Gyerekműsorokba is becsempésztük őket mivel mi főleg gyerekeknek játszunk.Aztán egyre jobban gyűltek ezek a megzenésítések. Tavaly adta az apropót, hogy Petőfi születésének 190. évfordulóját ünnepeltük. Szép kerek évforduló volt, ez adta a gondolatot, hogy csináljunk egy szép kerek műsort ehhez.

A műsor végül az idei év elejére készült el, a Tarisznyások így ezzel köszönthették a Költészet napját és a versszerető közönséget.

Horváth Csaba, elnök, Polgári Egyesület Szombathelyért
Nagyon sok ember szereti ma is a verseket de az a tapasztalatom, hogy egyre kevesebbet olvasunk. Oly rohanó az élet, hogy kevés idő jut, mint minden másra, erre is. De úgy gondolom, egy-egy ilyen alkalom nagyon jó arra, hogy eszünkbe jusson, vannak gyönyörű versek és nagyon jó azokat a könyveket elővenni.

Az estet a Berzsenyi Könyvtár és a Polgári Egyesület Szombathelyért közösen szervezte meg a Költészet napjának méltó ünnepléséért.