MNB
MNB - 2

Hírek

A kispályás labdarúgó diákolimpia szombathelyi továbbjutói

2013. április 17., 18:16

Szombathelyről az I. korcsoportban a Zrínyi- és a Paragvári, míg a II-ban a Zrínyi- és a Váci-iskola csapata jutott be a kispályás labdarúgó diákolimpia megyei döntőjébe, melyet április 27-28-án Vépen rendeznek majd meg.  

A kispályás labdarúgó diákolimpia szombathelyi továbbjutói

Az I. és a II. korcsoport részére rendezték meg Szombathelyen a kispályás labdarúgó diákolimpia városi döntőjét. Mind a két kategóriában négy-négy csapat versengett a helyezésekért. A mérkőzések remek játékot, színvonalas csatákat hoztak.

Havasi Attila városi diáksport koordinátor
“Én végignéztem szinte az összes mérkőzést és örülök annak, hogy nagyon jó színvonalú meccseket láthattunk. Nagyon sok ügyes gyermeket láthattunk. Itt volt Artner tamás is. Úgy gondolom, hogy ő is örülhet, hisz a Haladás NB I-es csapatának sok ügyes utánpótlás korú gyermeke lehet innen.”

A iskolák közül kiemelkedett a Zrínyi, mely mindkét korcsoportban jó erőkből álló, szépen és eredményesen játszó csapatot hozott a városi fináléra.

Knizs Olivér labdarúgó, Zrínyi-iskola
“Az ellenfelek nagyon erősek voltak. nagyon küzdöttünk és sok gólt rúgtunk. Ennek látszik is az eredménye, elsők lettünk. Sokat készültünk és szeretnénk, ha a következő döntőből is továbbjutnánk és szeretnénk, ha ennek a gyümölcse is megjönne.”

A csapatokban nagyon sok olyan kis  focistapalánta lépett pályára, aki egyesületben is játszik. Ez pedig feltétlenül emelte a színvonalat.

Vörös Bálint labdarúgó, Zrínyi-iskola
“Körülbelül 7-8 gyerek van, aki más utánpótlás csapatba jár és nagyon sokat készültünk erre a tornára.”

A kisebbeknél végül a Zrínyi és a Paragvári, míg a nagyobbaknál a Zrínyi és a Váci harcolta ki a továbbjutást. Azaz korcsoportonként ezek az oktatási intézmények képviselik majd a szombathelyi színeket a Vépen megrendezésre kerülő megyei döntőben.