Hírek

A hópárduc talpra áll

2012. január 20., 15:23

Erőss Zsolt hegymászó  életének legutóbbi két esztendejét dolgozza fel a "Hópárduc talpra áll" című dokumentumfilm, melyet csütörtök este mutattak be Szombathelyen. A film  útmutatásul szolgálhat azoknak, akik egy súlyos balesetből akarnak felgyógyulni, célt szeretnének találni az életben.

A hópárduc talpra áll

Több százan voltak az Agora-Savaria Filmszínházban a "Hópárduc talpra áll" című dokumentumfilm bemutatóján. Az érdeklődők között sok hegymászó  volt, s akadtak olyanok is, akik Erőss Zsolthoz hasonlóan súlyos balesetet szenvedtek a hegyekben.

Erdei Krisztián
Nekem tavaly Svájcban volt egy súlyos hegymászó-balesetem és a kórházi felépülés során negy erőt adott nekem a Zsolt példája. Ennek köszönhetően három hónappal az intenzív osztály után már a hegyekben voltam újra.

A filmre meglepően sok hölgy váltott jegyet. Mint kiderült,  a szebbik  nem képviselői is példát látnak Erőss Zsolt életútjában, erőt tudnak meríteni tetteiből.  

Greskó-Magyar Zsófia
Most egy nagy esemény előtt állok, ahova nagy erő és energia kell. Úgy gondolom, hogy esetleg hallhatok olyan okosságokat, bátorító szavakat, amely  mondjuk egy szülést  is kicsit segíteni fog.

A díszbemutatón a film főszereplője is részt vett. Erőss Zsolt 2010-ben, egy lavinabaleset miatt, jobb lábszárát elveszítette. Talpraállását örökítette meg a film.

Erőss Zsolt hegymászó
Bárkit érhet baleset és abból hogyan lehet fölállni, milyen szintű motíváció kell hozzá. Ez egy általános üzenet, ami mindenkinek egy fontos üzenet, hogy tudni kell kellő motívációt találni az életben az irányba, hogy életcélokat, életutakat láthassunk magunk előtt.

Erőss Zsolt tavaly lábprotézissel mászta meg a Himalájában a 8516 méter magas Lhocét, idén tavasszal pedig a 8091 méteres Annapurnának vág neki.