Hírek

A hétvégén rendezik az I. Tóth Géza Súlyemelő Emlékversenyt

2012. március 08., 17:41

Szombaton a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség és a Haladás VSE közösen rendezi meg a 2012-es Savaria-kupa küzdelmeit. A vesenyt első alkalommal a tavaly elhunyt Tóth Géza emlékének szentelik.

A hétvégén rendezik az I. Tóth Géza Súlyemelő Emlékversenyt

Az idei esztendő egyik legjelentősebb hazai súlyemelőversenyét, a 2012-es Savaria-kupát rendezik meg Szombathelyen a Haladás VSE Rohonci úti sporttelepén. Az erőfelmérőn már nem lehet ott - a sportág egyik ikonja -, a tavaly elhunyt Tóth Géza.

Németh László elnök, Vas Megyei Súlyemelő Szövetség
Tavaly ugye mindenki tudja, hogy eltávozott közülünk Tóth Géza bácsi. Versenyzői nagyságának egy méltó emléket szerettünk volna állítani. Ezért a Savaria-kupát elneveztük I. Tóth Géza Emlékversenynek és nyilván  ebből  hagyományt szeretnénk teremteni.

Szombaton három viadalnak  ad otthont a Haladás VSE súlyemelőterme: délelőtt  a fiatalok vetélkednek, délután pedig először a felnőtt női, majd pedig férfi versenyzők. Mindhárom erőpróbán válogatottak sora szerepel majd.

Márkus Erzsébet főtitkár, Vas Megyei Súlyemelő Szövetség
A versenyre 58 induló jelezte a szándékát, ebben vannak különböző korcsoportúak, de úgy gondolom, hogy olyan versenyzők is részt vesznek, akik részt vettek eddig olimpiákon, világversenyeken.

Az emlékversenyre Szombathelyre érkezik a sokszoros olimpia, világbajnoki érmes brit Louis Martin súlyemelő is, aki  jelenleg a Brit Súlyemelő Szövetség tiszteletbeli elnöke. Az angol sportember, aki szoros  barátságot ápolt Tóth Gézával, magával hozza az olimpiára készülő teljes brit súlyemelő válogatottat is.