MNB - 2
MNB

Hírek

A hazai Haladás-Vasjármű súlyemelői végeztek a Savaria Kupa éremtáblázatának élén

2013. május 06., 18:24

A szombathelyi klub versenyzői összesen 13 arany-, valamint 3 ezüst medált tartottak itthon a rendkívül erős mezőnyt felvonultató viadalon.

A hazai Haladás-Vasjármű súlyemelői végeztek a Savaria Kupa éremtáblázatának élén

Második alkalommal emlékeztek a súlyemelők a Savaria Kupa keretében a 2011-ben elhunyt Tóth Gézára. Az egész napos program bevezetéseként megkoszorúzták a XX. évszázad vasi sportolójának szobrát.

Németh László elnök, Vas Megyei Súlyemelő Szövetség
“Örömömre szolgál, hogy a tavalyi év után a II. Tóth Géza Emlékversenyt is sikerült megrendeznünk. Az ország minden részéből érkeztek versenyzők. Ez talán annak is köszönhető, hogy pénzdíjas volt az idei verseny az önkormányzatnak köszönhetően.”

Többek között a pénzdíjak miatt is a szombathelyi viadalra szinte a teljes honi élmezőny nevezett. Indult Baranyai János is, aki már olimpián, világ- és Európa-bajnokságon is képviselte a magyar színeket.

Baranyai János súlyemelő, Oroszlány SE
“Az Európa-bajnokság három hete volt. Utána a szövetségi kapitánytól kisebb pihenőt kaptunk. Úgy indultam el, hogy lényegében levezetek így nem sokat készültem erre a versenyre. Így elégedett vagyok a szakítással, mert 3 jó gyakorlatot hajtottam végre ebben. Mindegyiket sikeresen és úgy gondolom, hogy ez még nem a vége volt.”

A szombathelyi fiatal súlyemelők számára óriási élményt jelentett, hogy a hazai elittel versenyezhettek. Így gondolja ezt Jászberényi Gergely is, aki a felnőttek 69 kilogrammos súlycsoportjában zárt a második helyen.

Jászberényi Gergely súlyemelő, Haladás-Vasjármű
“Nagyon motivál az, hogy híres versenyzőkkel együtt melegíthetek, velük együtt versenyezhetek. Nagyon sok tapasztalatot tudok tőlük szerezni. Természetesen ez motivál.”

A várakozásoknak megfelelően az éremtáblázat élén a Haladás-Vasjármű végzett. A szombathelyi klub sportolói összesen 13 arany-, valamint 3 ezüst medált tartottak itthon.