MNB - 2
MNB

Hírek

Magasabb foglalkoztatás, alacsonyabb munkanélküliség

2011. június 27., 12:23

Az LUK Savaria Kft. is csatlakozott múlt pénteken a 2005-ben indult Foglalkoztatási Paktumhoz. A vállalat egyetért az abban megfoglamazott célokkal, például az élethosszig tartó tanulással.

Magasabb foglalkoztatás, alacsonyabb munkanélküliség

Az aláíráson megjelent Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár is, aki azt mondta: a magyar foglakoztatáspolitikának fontos része a közmunka. A cél azonban az, hogy néhány év múlva az emberek többsége az elsődleges munkaerőpiacon dolgozzon.

Szombathelyen gyárott termékekkel ismerkedett Czomba Sándor ma az LUK Savariában. A gyárlátogatást követően részt vett azon az aláíráson, amelyen a vállalat csatlakozott a szombathelyi Foglaloztatási Paktumhoz. Az együttműködés legfontosabb célja a foglalkoztatás növelése, a munkanélküliség csökkentése.

Michael Reinig, ügyvezető igazgató - LUK Savaria Kft.
Elolvastuk a pakutmot és sok olyan pont szerepel benne, ami a mi elképzeléseinkkel is egybevág. És ezt szerettük volna az aláírásunkkal is nyomatékosítani. Az egyik ilyen az élethosszig tartó tanulás, ami arról szól, hogy nem lehet egy adott szinten megállni, hanem folyamatosan feljeszteni kell magunkat.


Az aláírást követően Czomba Sándor államtitkár beszédében kiemelte: Magyarország számára a legnagyobb kihívást ma a foglalkoztatás bővítése jelenti. Ebben a kis-és közepes vállalkozásoknak, de az LUK-hoz hasonló multinacionális cégeknek is nagy szerepük van.

Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelől államtitkár
Nekünk az a jó, ha a kis-és közepesvállalkozói szektor és a multinacionális cégek is jól teljesítenek. A multinacionális cégek az exportorientáltságuk mellett abban is tudnak setgíteni, ha a kis-és közepesvállalkzások a beszállítói körben aktívan betudnak kapcsolódni.


Czomba Sándor kiemelte: a magyar foglalkoztatáspolitikának fontos része most és a következő években is a közmunka. Vannak olyan régiók, ahol ez az egytlen munkalehetőség. Ám a cél, hogy néhány év múlva a foglalkoztatottak 80%-a versenyszférában dolgozzon.