Hírek

A Falco nyerte az I. Openhouse kosárgálát

2012. január 02., 16:22

A szombathelyi Aréna Savariában közel ezer néző előtt rendezték meg az I. Openhouse B33 pénzdíjas kosárlabdagála küzdelmeit. A rendezvényre nyolc rendkívül erős gárda adta le a nevezését. Az NB I-es együttesek közül a Falco, a Körmend, a Sopron és a Zalaegerszeg lépett pályára. Melettük a magyar felnőtt és a magyar Universiade-válogatott is részt vett a tornán.

A Falco nyerte az I. Openhouse kosárgálát

Hetedikként az idegenlégiósok válogatottja, míg nyolcadikként az Elite Basket csapata csatlakozott a mezőnyhöz. A Falco keretét  Kálmán László, Will Tamás, Djordje Pantalics és Braniszlav Jancsikin alkotta. Bencze Tamás vezetőedző pedig a lelátóról figyelte árgus szemekkel tanítványai szereplését.

A csapatok hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe, amiben a komoly pénzdíjak mellett a presztízs is hatalmas szerepet játszott. Így viszont teljesen érthető, hogy a kemény, férfias játéknak lettek következményei is: Kálmán Lászlónak már az első derbi felrepedt a szemöldöke. A Falco csapatkapitányát azonban kemény fából faragták: ez sem akadályozta meg abban, hogy végigjátsza a tornát.

A torna egyik üde színfoltja volt a végül harmadik helyen záró Elite Basket csapata. A gárdában az a Hajmásy Péter is pályára lépett, aki nem is olyan régen még a Falcóban pattogtatott.

A rendkívül színvonalas tornát végül a házigazda Falco nyerte a magyar felnőtt válogatott előtt. A döntőben a sárga-feketék 33:21-re verték azt a nemzeti csapatot, amelyben a körmendi Ferencz Csaba mellett a szombathelyi Szabó zsolt és Simon László lépett pályára. A harmadik helyen két gárda: az Elite Basket és a  légiósok válogatottja osztozott.