Hírek

A Falco 72:64-re verte a Körmendet a megyei rangadón

2012. március 26., 17:33

Az Aréna Savaria-ban rendezett, teltházas mérkőzésen alapszakaszbéli 21-ik győzelmét szerezte meg a Falco-SZOVA KC Szombathely, s ezzel klubrekordot állított be.

A Falco 72:64-re verte a Körmendet a megyei rangadón

Telt ház, azaz több  mint háromezer szurkóló fogadta az Aréna Savariában a vasi rangadón pályára lépő két csapatot, az éllovas Falco-SZOVA KC Szombathelyt és a negyedik helyen álló Fortress Lami-Véd Körmendet. A bajnokság 23. fordulójában lejátszott derbit meglepetésre a veddégek kezdték jobban, akik a 3. percre Németh István vezérletével 7:2-es vezetésre tettek szert. Ezt követően azonban a Falco repesztett egy 8:0-ás szakaszt, s máris 10:7-re mentek Kálmán Lászlóék. A nyitónegyed végjátéka is a hazai gárdának sikerült jobban, így pedig 19:14-es állásnál vonulhattak az első kis szünetre a küzdő felek. A második etapot remek ritmusban kezdték a sárga-feketék és a 12. percben már több mint tízpontos előnyt tudhattak magukénak. 25:14-es Falco vezetést követően azonban porszem került a hazaiak gépezetébe, s mire felocsúdtak már 32:32-es döntetlenre állt a vasi "El-Classico". Az első félidő hajrában rendezte sorait a Falco, s így négy pontos hazai előnynél mehettek a nagy szünetre a csapatok.

Térfélcserét követően gyorsan szórtak két triplát a vendégek, ám mielőtt még igazán belelendülhettek volna, Kálmán László is bevarázsoltegy hárompontos kosarat. A harmadik játékrész folytatásában a Falco szép lassan elhúzott riválisától, s ennek köszönhetően a zárónegyedet 57:48-as vezetésről indíthatták Chad Timberlake-ék. Az utolsó etapot egy 6:1-es szakasszal nyitotta a hazai együttes, ami összességében azt jelentette, hogy 63:48-ra léptek el a rendkívül motíváltan küzdő sárga-feketék. A derbi végjátékában még egyszer rákapcsoltak a Rába-partiak is, de fellángolásuk csupán arra volt elegendő, hogy kikozmetikázzák vereségük mértékét. A megyei rangadót végül a vártnál jóval magabiztosabban, 72:64-re nyerte meg Bencze Tamás vezetőedző csapata, melyet a találkozó végét jelző dudaszót követően óriási ünneplésben részesített a Falco-tábor. Ennek a győzelemnek köszönhetően a szombathelyiek megszilárdították első helyezésüket. A Falcónak még két meccse van hátra az alapszakaszból, s csak abban az esetben csúszhat le a második helyre, amennyiben mind a kettő meccset elveszíti. A sárga-feketék szombaton 18 órakor azt a Kaposvárt fogadják az Aréna Savariában, amelyet decemberben idegenben is könnyedén győztek le 96:79 arányban.