Hírek

A Diósgyőr csapata nyerte a IX. Krály Kupa küzdelmeit

2012. július 09., 17:25

A címvédő Diósgyőr csapata diadalmaskodott a kilencedik alkalommal megrendezett labdarúgó Király Kupán. A Haladás gárdája a bronzérmet szerezte meg, miután a harmadik helyért lejátszott találkozón 11-esekkel legyőzte az orosz Mordovia együttesét.

A Diósgyőr csapata nyerte a IX. Krály Kupa küzdelmeit

Kilencedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Király Kupa küzdelmeit. A nemzetközi felkészülési labdarúgó tornán ezúttal három honi csapat, a címvédő Diósgyőr, a Haladás, a Kaposvár, valamint az orosz Mordovia szerepelt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a magyar futball-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor is.

Egervári Sándor szövetségi kapitány
...

A nagy melegben lejátszott mérkőzéseken inkább a küzdelem dominált, mintsem a jó játék. Ebből adódóan nagyon kevés gól esett: az egész tornán csupán 3 találat született. A döntőben is egy gól döntött: Luque értékesített 11-ese győzelmet ért a Diósgyőrnek a Kaposvár ellenében, így  Sisa Tibor legénysége megvédte bajnoki címét a Király Kupán

Sisa Tibor vezetőedző, Diósgyőri VTK
...

A Haladás csapata nagy reményekkel érkezett a tornára: a szombathelyiek sorra nyerték az előkészületi meccseket. A Király Kupán viszont csak a harmadik helyre futott be Artner Tamás kissé fáradtnak tűnő legénysége, úgy hogy a Kaposvártól 1:0-ra kikaptak, majd az orosz Mordoviát 0:0-ás végeredményt követően büntetőkkel 2:1-re legyőzték.

Artner Tamás vezetőedző, Haladás Sopron Bank
...

A iX. Király Kupa zárásaként a díjátadást tartották meg: a diósgyőriek vihették haza a díszes vándorserleget. A különdíjak közül a legjobb kapusét a szombathelyi Rózsa Dániel, míg a legjobb mezőnyjátékosét a diósgyőri Takács Péter kapta. A gólkirály a kaposvári Farkas Péter lett egy találattal.