Hírek

A Derkovits és a Zrínyi jutott a Játékos Sportverseny országos elődöntőjébe

2012. február 06., 17:14

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában a Játékos Sportverseny városi döntőjét, melyen hat általános iskola, a Dési, a Derkovits, a Neumann, a Paragvári, a Zrínyi, valamint a Bercsényi csapata vett részt. Az oktatási intézményekből alsó tagozatos diákok érkeztek a versenyre, iskolánként 15-20 fő.

A Derkovits és a Zrínyi jutott a Játékos Sportverseny országos elődöntőjébe

A városi  fináléban, akárcsak az elődöntők során, tíz  próba várt a résztvevő együttesekre. A gyakorlatok végrehajtásához ezúttal is gyorsaságra, kitartásra, valamint technikára volt szükség. Az valamennyi csapaton látszott, hogy alapos felkészülésen vannak túl.

A Városi Diáksport Bizottság rendezvénye rendkívül színvonalas vetélkedést  hozott, ami nem is csoda, ugyanis minden csapat óriási bíztatásban részesült. A szurkolók legalább annyira készültek a versenyre, mint maguk a résztvevők.

A versenyt végül óriási fölénnyel, kishíján 100 százalékos teljesítménnyel a Derkovits nyerte megelőzve a Zrínyit és a Neumannt. Az első két helyezett kvalifikálta magát az országos elődöntőbe, melyet február 26-án Tatán rendeznek majd.