Hírek

A Derkovits csapata nyerte a Játékos Sportverseny első városi elődöntőjét

2013. január 17., 16:24

Rajtuk kívül még a Bercsényi és a Neumann diákjai kvalifikálták magukat a január 30-i fináléba.

A Derkovits csapata nyerte a Játékos Sportverseny első városi elődöntőjét

A Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában öt szombathelyi általános iskola részvételével zajlott le a Játékos Sportverseny első elődöntője. A Városi Diáksport Bizottság által szervezett  megmérettetésen alsó tagozatos diákok vehettek részt, oktatási intézményenként 12-12 főt lehetett nevezni.

Varga Jenő elnök, Városi Diáksport Bizottság
"Elsődleges cél, hogy megmutassuk azt, hogy Szombathelyen a sportélet   a csúcson van. A diáksport elfoglalja azt a helyet, amiért az országban tényleg minden városnak meg kell tennie mindent. Minden politikussal, sportvezetővel, testnevelővel, igazgatóval meg kell értetni, hogy a diáksport ténylegesen a diákokért van."

A versenyen összesen 10 feladatsort kellett a résztvevő csapatoknak teljesíteniük, amelyek a gyorsaságra, a technikára, avagy a kettő elegyére épültek. A gyerekeken látszott, hogy alaposan  felkészültek a viadalra és nagyon élvezik a versengést.

Piri Norbert versenyző, Dési-iskola
"Nagyon tetszett a verseny. Az ügyességünk miatt választottak minket. Nagyon tetszik ez a verseny és kár, hogy jövőre már nem jöhetek, mert már negyedikes vagyok."

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az első városi elődöntőt nagy fölénnyel a Derkovits Gyula Általános Iskola nyerte meg. Rajtuk kívül még a Bercsényi és a Neumann diákjai lehetnek ott a január 30-ai fináléban, ahová a második elődöntőből is három csapat kvalifikálja magát.