Hírek

Ünneppel és munkával zárták a ciklust

2010. szeptember 17., 14:55
Ünnepléssel és munkával telt a négy éves önkormányzati ciklus utolsó megyegyűlése péntek délelőtt. A képviselők 24 napirendi pontot tárgyaltak. A közgyűlés utoljára ült össze a jelenlegi létszámban, az október 3-ai választásokat követően ugyanis a létszám 40-ről 15 főre csökken.
Ünneppel és munkával zárták a ciklust

Közös fotózással kezdődött a ciklus utolsó megyei közgyűlése, majd a képviselők négy éves munkájuk elismeréseként emlékplakettet vehettek át Kovács Ferenc elnöktől.

Az ülésen napirend előtt felszólalt Ipkovich György, Szombathely polgármestere, aki elmondta: az elmúlt években sok olyan közös ügye volt a két önkormányzatnak, amelyek a város és a megye érdekeit is szolgálták, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az együttműködés a jövőben még szorosabbá válik. Az ülésen 24 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

A közgyűlés tagjai tájékoztatót hallgattak meg a megyei önkormányzat első félévi gazdálkodásáról, a vízügyi igazgatóság munkájáról és a járóbeteg ellátás helyzetéről. Döntöttek pályázati programok támogatásáról, és személyi ügyekről: közös megegyezéssel távozik posztjáról Fekete Árpád, a szakosított szociális intézet igazgatója, helyére pályázatot írnak ki. Kinevezték a Nagy László Gyógypedagógiai Intézet élére Nagy Gábor korábbi igazgatóhelyettest, aki a nyugdíjba vonult Rába Istvánt váltja öt évre.

A megyegyűlés utoljára ült össze a jelenlegi 40 fős létszámban, az új jogszabály értelmében ugyanis a választások után csak 15 tagja lesz testületnek.