Hírek

A büki gyógyfürdő fejlesztése

2011. július 29., 16:14

Átadták a Bükfürdői Gyógy- és Élménycenrum új épületcsoportját. Az elmúlt években 3 ütemben fejlesztették a komplexumot. Legutóbb szaunákkal, gyermekfoglalkoztatóval, beltéri élmnénycsúszdákkal is gazdagodott a fürdő.

A büki gyógyfürdő fejlesztése

Szakorvosok felügyelete mellett végeznek kezeléseket a gyógyfürdőnek ebben az új részlegében a terapeuták, a gyerekeket foglalkoztató helyiség várja, míg szüleik a szaunavilágot élvezheteik. Az utóbbi években átalakult a vendégkör Bükön is, egyre több család érkezik, és sokan töltenek itt egy-egy hűvösebb hosszú hétvégét. Ilyenkor eddig szűkösen fértek el a pihenni vágyók.

Dr. Németh István - elnök-vezérigazgató, Büki Gyógyfürdő Zrt.
"A pihenő, illetve fedett területet, ami rendelkezésünkre állt a fejlesztés előtt, negdupláztuk, így most már 18 ezer négyzetméter fedett fürdőterület áll a vendégek rendelkezésére."

Bükön évente 800 ezer vendég fordul meg. Egyre többen érkeznek belföldről és a környező országokból, különösen Csehországból és Szlovákiából. A régió turizmusa még a válság idején is dinamikusan nőtt.

Horváth Gergely - vezérigazgató, Magyar Turiznmus Zrt.
"A tavalyi évben csak Bükfürdőn 50%-kal több hazai vendég volt, és a külföldi vendégek száma is 12%-kal emelkedett. Ez a növekedés az idei évben is fennmaradt."

A gyógyturizmus a megye gazdaságában is jelentős szerepet játszik, ezért a folyamatos fejlesztés mindenhol előrtérben áll.

Kovács Ferenc -elnök, Vas megyei Közgyűlés
"A büki gyógyfürdő Bük város és a megyei közgyűlés közös tulajdonában lévő cég. Mióta ez a közös tulajdonlás fennáll, azóta nem vonjuk ki a nyereséget, folyamatosan itt hagyjuk a fürdő fejlesztésére."

A fürdő fejlesztése 2,2 milliárd forintból valósult meg, melynek 70 %-át önerőből fedezte a társaság.