Hírek

A bajnokság 9. fordulójában a 8. győzelmét aratta a Falco

2011. december 05., 16:39

Ezúttal a Kecskemét volt a szenvedő fél. Az Arena Savaria-ban megrendezett bajnoki mérkőzésen a szombathelyiek 83:73-ra diadalmaskodtak. Összefoglaló a mérkőzésről és interjú Bencze Tamás vezetőedzővel.

A bajnokság 9. fordulójában a 8. győzelmét aratta a Falco

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójának rangadóján a Falco-SZOVA KC Szombathely több mint 2500 néző előtt fogadta az Aréna Savariában a Kecskemét gárdáját. A derbit, ahogy a Szolnok ellenit  is,  remekül kezdte a vasi csapat: pillanatok alatt elléptek 8:2-re a sárga-feketék. Eztán azonban az ex-szombathelyi Dénes Gábor pillanatai következtek: kétszer villant a hárompontos vonalon túlról, s máris a vendégek jártak előrébb.   És ha Szabó Zsolt nem szórja rendületlenül a pontokat, akkor még 8 egységnél  is nagyobb vezetéssel vonulhattak volna az első kisszünetre a piros mezesek. A második negyed elején magabiztosan tartották előnyüket a kecskemétiek, ám a második etap  hajrájában magára talált a Falco és Kálmán László, valamint  Will Tamás tripláinak köszönhetően átvették a vezetést Bencze Tamás tanítványai.  A félidő végén azonban újfent a vendégek  voltak beljebb, igaz csupán egyetlen apró ponttal.  Térfélcsere után egy darabig felváltva vezettek a csapatok, ám idővel ismét Sztojan Ivkovics együttese került lépéselőnybe, igaz ehhez néhány erősen vitatható játékvezetői ítélet is hozzájárult. A zárónegyedet így 63:56-os vendégvezetésről nyitották a küzdő felek.  A vasiak a 35. percben Szabó Zsolt büntetőjével érték be a kecskemétieket: 69:69 volt ekkor az állás. A folytatásban aztán már nem volt pardon: a Falco 14:4-re hozta az utolsó 5 percet, ezzel pedig 83:73-ra nyerte a mérkőzést a Sugár úti alakulat.  

A Falco-SZOVA KC Szombathely 9 játéknapot követően 8 győzelemmmel, s egy vereséggel a bajnoki tabella harmadik helyén áll. A sárga-feketék szombaton 18 órakor az éllovas Körmend otthonában vizitálnak.