Hírek

8 pontos Falco siker Kecskeméten

2012. március 12., 16:27

Egy elképesztő bírói ítéleteket hozó mérkőzésen újabb fontos győzelmet gyűjtött be a szombathelyi sárga-fekete alakulat, melynek már csak 3 nyert meccs hiányzik a biztos alapszakasz elsőséghez.

8 pontos Falco siker Kecskeméten

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 22. fordulójának rangadóját játszották Kecskeméten, ahol a hatodik helyen álló  hazaiak az éllovas Falco-SZOVA KC Szombathely gárdáját fogadták. A derbit a várakozásoknak megfelelően a vasiak kezdték jobban, ám az első negyed hajrájában magukra találtak a hírös városiak és fordítottak, így pedig ők vonulhattak 24:23-as vezetéssel az első kis szünetre. A második etapban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a sárga-feketén és ennek köszönhetően a félidő végét jelző dudaszó pillanatában már ők jártak előrébb 5 ponttal.
Fordulás után is lendületben maradt Bencze Tamás együttese és a 22. percben már több mint tízzel ment a Falco. Ebből a tetemes előnyből 9 pontot sikerült is megtartani a zárónegyedre. Az utolsó tíz perc viszont hihetetlenul rosszul indult a szombathelyiek számára: a Kecskemét egy 14:3-as szakaszt repesztve visszavette az irányítást. 70:68-as hazai vezetés után viszont már csak egy csapat volt a pályán, még pedig a Falco. A vasiak végül 8 ponttal megnyerték a rendkívül változatos  találkozót, ígaz ebben Sztojan Ivkovics, a hazaiak mestere is nagy segítségükre volt.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC Szombathely
...

Győzelmének köszönhetően a Falco továbbra is a tabella első helyén áll. A sárga-feketék pénteken a Jászberény otthonában lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.