MNB
MNB - 2

Hírek

650 elsőéves kezdi meg tanulmányait a jövő héten a Savaria Egyetemi Központban

2013. szeptember 06., 16:05

Az ünnepi tanévnyitót az MMIK-ban tartották, ahol Faragó Sándor rektor nyitotta meg a 2013-14-es tanévet.

650 elsőéves kezdi meg tanulmányait a jövő héten a Savaria Egyetemi Központban

Az új tanév jelentős változásokkal kezdődik a Savaria Egyetemi Központban. Az intézmény ezentúl két karral: a természettudományi és az újonnan létrejött pedagógusképző karral működik.

Faragó Sándor rektor, Nyugat-magyarországi Egyetem
Itt Szhelyen lesz az egyik központja a magyarországi tanárképzésnek, amihez szakmailag is kapcsolódik a Nyugat-magyarországi Egyetem más pedagógusképző karain folyó munka is 02:32 tehát ez fontos, hogy itt lenne Szhelyen Nyugat-Magyarországon a pedagógia képzésnek a központja.

Az egyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: a most bevezetett pedagógus életpályamodell és a béremelés hozzájárul majd ahhoz, hogy egyre többen választják a tanári hivatást. A leendő pedagógusok ettől az évtől osztatlan képzésben vesznek részt, és újdonság az is, hogy a kommunikáció szak helyett gyakorlatközpontú felsőoktatási szakképzés indul. Az egyetemi létszám hasonló a tavalyihoz: a 2700 hallgatóból 650-en most kezdik felsőoktatási tanulmányaikat.

Molnár Katalin elnök, NymE SEK
Vannak nagyobb létzsámú szakok, mint az anglisztika, ahol majdnem 50-en vannak, a levelezőkkel együtt 50 felett, és vannak a kis szakjaink, de azok olyan unikális, 5 fő körüli szakok, e két véglet között mozognak a szakok.05:05

Az oktatás a jövő héten kezdődik.

Nagy Péter
Biológia szakos hallgatóként rengeteg gyakorlatom, laborom lesz, első évben még annyira nem, de második, harmadikban annál inkább.

Az egyetem rektora a tanévnyitón jelentette be, hogy a Savaria Egyetemi Központ még ebben az évben központi forrásból fél milliárd forint konszolidációs támogatáshoz jut.