Hírek

600 ajánlat az állásbörzén

2010. április 21., 13:22
47 kiállító, köztük munkáltatók, képző- és tanácsadó intézmények jelentek meg a regionális munkaügyi központ mai állásbörzéjén. Délelőtt 1500-nál is többen érdeklődtek az álláslehetőségek iránt. Tavaly a válság miatt elmaradt a börze, mivel nem volt igény új munkaerőre, ám idén bőséges volt a kínálat: több mint 600 ajánlattal érkeztek a régióban működő cégek képviselői.
600 ajánlat az állásbörzén

Jóval a 9 órás megnyitó előtt már kint várakoztak az érdeklődők az Oladi Művelődési Központnál. Az állásbörzére először látogató Vivien főként szakmájában helyezkedne el, de nem zárkózik el más lehetőségtől sem.

Fülöp Vivien
"Úgy jöttem ide, hogy sok minden érdekel, kereskedelmi technikus végzettségem van, nagy reményekkel jöttem állást találni, remélem, találok valamit."

Zoltán is munkanélküli. Felkészülten jött az állásbörzére.

Gerencsér Zoltán
"Technikusi képesítésem van, több tanfolyamot elvégeztem, jelenleg itt érdeklődöm, mivel munkanélküli vagyok és szeretnék minél előbb elhelyezkedni."

Az LUK és a JABIL is több munkakörbe keres dolgozókat.

Somogyi Zsuzsanna - humán asszisztens, JABIL
"Főként műszaki, operátori illetve raktárosi munkakörök szoktak lenni nálunk."

Egy szombathelyen már működő ausztriai cég tűnik a legnagyobb munkaerő-felvevőnek, derült ki az állásbörzén. A légzsákokat összeszerelő üzem év végéig több mint 200 varrónőt venne fel.

Csizmadia Éva - tanácsadó, Trummer személyzeti szolgáltató
"3 műszakos munkáról van szó, műszak pótlékokkal együtt nettó 80 ezer forintot adnának."

Nem csak szombathelyi, illetve régión belüli álláshelyek iránt lehetett érdeklődni. Ausztriai munkákat is kínáltak. A munkaügyi központ pedig képzésekről, munkajogról és a vállalkozóvá válásról is tájékoztatót adott. A munkaügyi szakemberek szerint az, hogy idén ekkora létszámmal jelentkezett a cégek munkaerő igénye, a válság végére utal.

Rodler Tamás - szakmai főigazgató-helyettes, regionális munkaügyi központ
"Úgy tűnik, azok a munkáltatók, akik tavaly el kellett, hogy bocsássák az embereket, meg tudtak maradni és újra vesznek fel létszámot."

Az állásbörze a szervezők szerint sikeres volt, hiszen délelőtt több mint 1500-an látogattak a rendezvényre. A munkaügyi központ szakemberei szerint az igazi eredmény az lenne, ha a jövő évi, 17. állásbörzén az ideinél azért valamivel kevesebben keresnének állást maguknak.