Hírek

500 millió forintból új telephelyet épít a csepregi UNIRIV Kft.

2012. május 09., 17:59

A szombathelyi kuplunggyár, az LUK egyik legjelentősebb helyi beszállítója a beruházáshoz 40 százalékos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. Az üzemcsarnok, amelynek alapkövét ma tették le, jövőre készül el és 40 új munkahelyet teremt.

500 millió forintból új telephelyet épít a csepregi UNIRIV Kft.

Csepreg kertvárosi övezetében telepedett meg 21 évvel ezelőtt a kötőelemeket gyártó cég, amelyet géplakatos tulajdonosa alapított. Ma már 360 millió apró alkatrészt gyártanak évente, tovább bővülni itt már nem tudnának, ezért építenek új telephelyet a város szélén. Az 5 ezer négyzetméteres gyártócsarnok alapkőletételén a megyei kormánymegbízott a hasonló kis- és középvállalkozások nemzetgazdasági jelentőségét emelte ki.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott
Alkalmazottainak száma sokkal anygobb a nagy multinacionális vállalatok magyarországi dolgozóinak számánál. Nyereségük ideális esetben teljes egészében, vagy legalábbis nagyrészt hazánkban marad, és az itteni gazdaságot élénkíti.

A csepregi vállalkozás főleg az autóipar számára készít szegecseket és más kötőelemeket. Jelentős beszállítói például a szombathelyi LUK-nak, így termékeik a világ minden 4-5. autójában megtalálhatók, de más gépekbe is kerülnek. 

Pócza Antal ügyvezető, Uniriv Kft.
Az építőipar ill. az összeszerelő-ipar is használja termékeineket, kinek-kinek odahaza a lakásában megtalálhatók a termékeink, akár a hűtőszekrényekben, a gáztűzhelyekben vagy éppen az asztali számítógépekben is ott vannak a kötést, összefogást biztosító elemeink, ezek a fémtömegcikkek.

A jelenleg 80 dolgozót foglalkoztató cég az új telephelyen létszámot is bővít: 40 gépészre lesz még szükségük. A szakember-utánpótlás érdekében szeptembertől a csepregi Nádasdy Tamás Szakiskolában szerszámkészítő képzést indítanak.

Király Árpád polgármester, Csepreg
Csepreg város legnagyobb vállalkozásáról van szó, így a további fejlődés, további bővülés is jó Csepreg városának, hiszen az adóbevételek jelentkeznek a város büdzséjében, és azt egyéb célokra tudja a város hasznosítani.

A beruházás mintegy 500 millió forintba kerül, az új csarnokot várhatóan egy év múlva avatják fel.