Hírek

50 millió forint munkaerőpiaci problémákra

2010. november 04., 11:03

Mintegy 50 millió forintos uniós támogatással foglalkoztatási együttműködési program indult el a nyugat-dunántúli régióban, aminek fő célja a munkaerőpiaci problémák kezelése.

50 millió forint munkaerőpiaci problémákra

Szombathelyen és környékén most kedvezően alakulnak a munkaerőpiaci mutatók: nő a foglalkoztatottak száma és kevesebb a regisztrált álláskereső, mint tavaly. Komoly munkaerőigény jelentkezik például a feldolgozóipar részéről. Szakértők szerint azonban év végére várhatóan romlanak a statisztikák, elsősorban a szezonális munkák befejeződése miatt. A foglalkoztatás javítása terén nagy szerepük van a különböző térségi paktumoknak. Az együttműködési megállapodás aláírásával ezek összefogása a cél.

Rodler Tamás - főigazgató helyettes, Regionális Munkaügyi Központ
"Ez kimondottan azt célozza, hogy a paktumoknak mozgatórugója, háttere legyen, legyen hova fordulniuk tanácsért, ez az együttes munka tud eredményt hozni."

61 szervezet csatlakozott a megállapodáshoz: köztük 13 foglalkoztatási paktum, kamarák, területfejlesztési tanácsok, képző központok, kistérségi társulások, civilek. A társulásnak a szombathelyi foglalkoztatási paktum is tagja, ők 70 tagú partneri körrel, 5 éve működnek sikeresen.

Babos Csaba - vezető, Szombathelyi Foglalkoztatási Paktum
"Minden olyan együttműködés üdvözlendő, ami a paktumok működését segíti és kreatív együttgondolkodásra ad lehetőséget."

A megállapodás célja többek között a vállalkozások fejlesztése, közfoglalkoztatási programok megvalósítása, a szakképzés hatékony megszervezése, valamint a kis- és középvállalkozói réteg erősítése.