Hírek

50 elsősnek nem jut hely

2010. augusztus 14., 11:31

Mintegy 50 elsőévesnek nem jut hely a Savaria Egyetemi Központ kollégiumaiban, várhatóan ennyi elutasítást postáz majd ki jövő kedden a férőhelyekről döntő bizottság. Idén még így is kevesebb hallgatónak kell albérletet keresnie, mint az előző években.

50 elsősnek nem jut hely


A diákokból álló bíráló bizottság tagjai szerint sok a hiányos igénylés. A legtöbb leendő elsős nem tüntette fel, hogy hányan élnek egy háztartásban, de gyakori hiányosság az is, hogy a vállalkozó szülők nem az adóhatóságtól kérik a jövedelemigazolást, hanem maguk állítják ki azt. Az igények egyébként folyamatosan érkeznek, még hétfőn is 30-40 levélre számítanak a bírálók. A jelenleg lakók nélkül álló Pável Ágoston kollégium egyébként már felkészült az új egyetemisták fogadására. 

Tóth Péter - igazgató, NymE SEK Pável Ágoston Kollégium
"Demográfiai mélypont van, kevesebbet vesznek fel az egyetemre is, ez azt jelenti, hogy nagyjából olyan 50-60 fő lesz, akik kiszorulnak a kollégiumból."

A bíráló bizottság hétfőig döntést hoz a felvételről, 17-én pedig már postázzák az értesítőket. A kollégiumi térítési díj tavaly óta nem változott. Egy fürdővel is rendelkező szobában 15 ezret, egy átlagos, fürdő nélküli szobáért 9300 forintot kell fizetni havonta. A felsőbbévesekkel együtt összesen 633-an kerülhetnek be az egyetem szombathelyi kollégiumaiba.