Hírek

46. Savaria Nemzetközi Táncverseny

2011. június 10., 14:55

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata. Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.

46. Savaria Nemzetközi Táncverseny
 

2011. június 11. (szombat)

AGORA – Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.)


IDSF TÍZTÁNC VILÁGKUPA

IDSF Senior I. Open Standard


14.00 Elődöntők

19.00 Középdöntők és döntőkA verseny több mint négy évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A résztvevő párosok az egész világból érkeznek, és viszik magukkal egy-egy jól sikerült rendezvény hírét.

A tüzes ritmusok, a táncosok közötti tökéletes összhang, a gyönyörű táncruhák és kecses mozdulatok nagyszámú rajongótábora miatt mindig teltház előtt zajlik a rendezvény.


Az idei évben a Nemzetközi TáncSport Szövetséghez benyújtott sikeres pályázatunk alapján, a Magyar TáncSport Szakszövetség   a legmagasabb szakmai színvonalat képviselő világkupa-versenysorozat egy eseményének megrendezésével bízta meg az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központot és a szakmai rendezésért felelős  Savaria Táncsport Egyesületet, így a világ legjobb tíztáncosai mérkőznek meg a szombathelyi parketten standard és latin táncokban.

A tíztánc-verseny során az alábbi táncokat mutatják be a párosok:

  • standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, quick-step, slow-fox

  • latin táncok: samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive


Mindig nagy öröm nemzetközi mezőnyben magyar versenyzőkért szurkolni. Nem lesz ez másként a 46. Savaria Nemzetközi Táncversenyen sem, hisz a magyar bajnok László Csaba-Mikes Anna páros a világranglista első helyén várja jelenleg a tíztánc világkupát, így jó eséllyel indulnak Szombathelyen is a dobogós helyek bármelyikéért.


A tíztánc világkupán túl open-verseny színezi a programot. A senior korosztály számára meghirdetett versenyek mindig nagy közönségsiker mellett zajlanak, vélhetően nem lesz ez másként idén sem, amikor a nevezett táncospárok standard táncokban mutatják meg tudásukat a publikumnak.


A párosok számára kötelezően biztosítandó pihenőidőkben a város kiemelkedő eredményeket elért tánccsoportjai és táncospárjai mutatkoznak be a nagyérdeműnek. Idén fellépő vendégeink között köszönthetjük a szentesi Szilver TSE országos bajnok standard formációs csoportját is. A formációt a magyar bajnok páros férfitagja, László Csaba és munkatársa, Németh Anikó állította össze és tanította be. A zenei programot idén az Ataru Taiko Ütőegyüttes biztosítja, akik látványnak sem utolsó japándob-koncertjükkel garantáltan révületbe ejtik közönségüket.


A rendezvény fővédnöke 2011-ben Czene Attila sportért felelős államtitkár, AKI SZEMÉLYESEN NYITJA MEG A VERSENYT.


Jegyárak:

  • szombat délutáni elődöntők: 2 200 Ft / 2 600 Ft

  • szombat esti döntők: 4 500 Ft / 5 000 Ft


Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Szombathely, Belsikátor 1., 94/511-266) és a www.jegymester.hu webáruházban, valamint a rendezvény előtt a helyszínen válthatók.


További információ: www.savariadancefestival.com vagy www.agorasavaria.hu