Hírek

40 pont egy negyed alatt - A Sopront is legyűrte a listavezető Falco KC

2012. február 27., 17:11

Zsinórban kilencedik bajnoki mérkőzését nyerte meg a Falco-SZOVA KC Szombathely: a sárga-feketék az Aréna Savariában 103:89-re verték a Sopron együttesét. A vasiak továbbra is a tabella első helyén állnak.

40 pont egy negyed alatt - A Sopront is legyűrte a listavezető Falco KC

Zsinórban aratott nyolc bajnoki győzelem után fogadta a Falco a Sopront a pontvadászat 20. fordulójában. Az Aréna Savariában lejátszott mérkőzést mindkét gárda tartalékosan kezdte: a vendégeknél Molnár András, míg a hazaiaknál Simon László és Chad Timberlake hiányzott sérülés miatt. Utóbbi szerencsére a kispadra azért le tudott ülni. Így viszont senki sem csodálkozott azon, hogy a soproniak kezdtek jobban: az első negyed végén még csak egy, a második etap zárásakor viszont már kilenc ponttal jártak előrébb. A térfélcserét követően beállt a Falcóba Chad Timberlake és ezzel egy csapásra megváltozott minden. A vasiak amerikai légiósa remek játékával óriási lendületet adott csapatának, ennek köszönhetően a harmadik felvonást 40:19-re nyerte a szombathelyi együttes. A zárónegyed így már 78:66-os hazai vezetésről kezdődött, s 103:89-es Falco-győzelemmel végződött. Ez zsinórban a kilncedik bajnoki sikere a sárga-fekete alakulatnak.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
...

A Falco továbbra is a tabella élén áll. A szombathelyiek kedden a korábban elmaradt Debrecen elleni bajnokijukat pótolják be. A találkozó 18 órakor kezdődik az Aréna Savariában.