Hírek

40 év a táncparketten

2010. december 06., 11:17

Jubileumi gálával ünnepelte 40. születésnapját a Savaria Táncsport Egyesület a Művelődési és Sportházban. A három órás programban 150 táncos lépett a parkettre, akik az elmúlt négy évtized legsikeresebb koreográfiáit mutatták be.

 

40 év a táncparketten

Napközben a Tóh Attila emlékversenyen még egymás ellen küzdöttek a táncosok, este pedig már teltház előtt ünnepelték az egyesület születésnapját. Elhozták a negyven év alatt elhódított trófeákat, kupákat, és egy közel három órás gálán mutatták be híres koreográfiáikat.Kűrök, egyéni produkciók, formációs csapatok szerepeltek a műsorban.


Darás Tímea - elnökségi tag, Savaria TSE

"Az elmúlt 40 év összes táncosát megkerestük, 155 főt sikerült toborozni. Fellépnek a 9 évesektől a 65 éves korosztályig.Jelenleg két csapatunk van, a junior és az ifjúsági csapatunk is a magyar bajnokság latin kategóriájában indul."

 

A gálán Sági József a kulturális bizottság elnöke köszöntötte a születésnapos táncosokat, és tolmácsolta Czene Attila államtitkár üdvözlő szavait, aki személyesen nem tudott jelen lenni a gálán. Az alapító tagok átvehették a Vas megyei közgyűlés elismerő oklevelét is.Az egyesületet 1970-ben Rimányiné Kiss Anikó alapította, az elmúlt évtizedekben több ezren táncoltak itt. A régiek közül is sokan eljöttek.


Both Szilvia
"Nagyon szerettem itt táncolni, mert sok jó barátot szereztem, és utazgatunk mindenfelé a világban."

 

Unger Ádám

"Nagyon jó találkozni a régiekkel, sokan elkerültek az ország vagy a világ más tájaira, itt fel tudjuk idézni a régi, közös sikereket. Mind a mai napig sokakkal jó a kapcsolat. Mi voltunk az első csapat, akik 1997-ben világbajnokságon táncoltunk, és negyedikek lettünk, és először nyertünk európa kupát. Ezeket a régi emlékeket nem lehet elfelejteni."

 

Az egyesület junior és ifjúsági csapata már gőzerővel készül a jövő tavaszi magyar bajnokságra, ahol új koreográfiát mutatnak be.