Hírek

IV. Szasza Emlékverseny

2012. április 03., 19:49

Negyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Kötélugró Klub a Szasza-emlékversenyt. Az idei erőpróbára hazánkból, valamint a szomszédos Ausztriából érkeztek versenyzők.

IV. Szasza Emlékverseny

22 esztendős korában 2008-ban hunyt el a Szombathelyi Kötélugró Klub egyik élversenyzője, a háromszoros világ-, négyszeres Európa-bajnok Tóth Alexandra, azaz Szasza. Azóta minden esztendőben versennyel emlékeznek meg róla. Az idei, sorrendben negyedik viadalnak a Megyei Művelődési és  Ifjúsági Központ adott otthont.

Süle Magdolna vezetőedző,  Szombathelyi Kötélugró Klub
Négy évvel ezelőtt sajnos egy nagyon szomorú esemény történt az egyesületünkben. Elveszítettük egyik alapító tagunkat és egy olyan nagyon sikeres embert, aki bárki előtt példa lehetett az életben, mint ember is.

A IV. Szasza emlékversenyre 26 tizenöt év alatti ugrókötelest hívtak meg a szervezők. A versenyzők többsége Magyarországról érkezett, de voltak indulók a szomszédos Ausztriából is. A viadalon csak egy kategória volt, azaz a fiúk és a lányok együtt versengtek. A programban gyorsasági, valamint szabadon választott gyakorlatok szerepeltek.

Németh Dorka versenyző, Szombathelyi Kötélugró Klub
Nem ismertem a Szaszát, de azért úgy érzem, hogy sokat jelent nekem ez a verseny. Jól szeretnék teljesíteni és minden tudásomat bele fogom adni.

A versenyt az osztrák Gashi Gentina nyerte. A sporteseményre  kilátogató nézők és a sporttársak  az MMIK előcsarnokában helyezhették el a megemlékezés fehér virágait, egy asztalon pedig Szasza pályafutásához kapcsolódó ereklyéket állítottak ki. S itt vártak felbocsátásra azok a lufik is, melyeket a verseny után engedhettek a fellegekbe a megemlékezők.