Hírek

24. POTE tanévnyitó

2013. szeptember 02., 17:24

A 24. tanévet nyitották meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában. A segítés fontosságát hangsúlyozta Puskás Tivadar, polgármester, aki elmondta: a felsőoktatási intézmény évnyitója a jövőről szól.

24. POTE tanévnyitó

804 elsőéves  kezdi meg a 2013/2014-es tanévet ezen az egyetemen. Az egészségügy oktatásának  fejlődéséről, a tanulás szerepéről is szólt Betlehem József, dékán, aki kiemelte: számos szakmai kihívásnak kell eleget tenniük.

Betlehem József-dékán, PTE ETK
“Többek között sor fog kerülni már egy előkészítés alatt álló akkreditációs bizottsági felülvizsgálatra, ami bízunk benne, hogy az előzőekhez hasonlóan igazolni fogja azt, hogy a tudományos munka a végzőseinknek, az a szakmai munka, amit végeznek a kollégák, a nemzedékeknek a felkészítésében, az egy megalapozott munka.

A szociális és egészségügyi dolgozók hivatástudatáról beszéltl  Puskás Tivadar. A polgármester köszöntőjében elmondta: egyetemistának lenni nagyszerű dolog. Az elsőévesek többsége azért jött erre az egyetemre, mert később az egészségügyi szférában helyezkedne el.

Bohár Bálint
“Vasvárról jöttem, ezelőtt gimnazista voltam itt, Szombathelyen, úgy gondolom, a továbbtanulásomhoz, a jövőben az elhelyezkedésemhez szükségem lesz egy szakmára, én úgy érzem, hogy a gyógymasszőr szakmára jelentkeztem, meglesz az a lehetőség, ami kell a továbbiakban.”

A POTE az ország egyik legpatinásabb felsőoktatási intézménye, mondta a dékán, így szeretnének minden évben olyan végzősőket búcsúztatni, akik szakmai és emberi értékeket képviselnek jövendő hivatásukban.