Hírek

23. alkalommal tartották meg a megyei társadalmi sportaktívák jutalmazási ünnepségét

2011. december 19., 17:10

A Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyei Sportigazgatóság  immár 23. alkalommal tartotta  meg hagyományos év végi ünnepségét, melynek minden esetben két fontos apropója van: egy részt ezen az eseményen mutatják be az előző év történéseit, eredményeit összefoglaló Sportévkönyvet, valamint ennek az ünnepségnek a keretében jutalmazzák meg a megye társadalmi sportaktíváit.

23. alkalommal tartották meg  a megyei társadalmi sportaktívák jutalmazási ünnepségét

Nem történt ez másként most sem:  A Reguly Antal Általános Iskola diákjai által előadott verses-zenés karácsonyi műsort követően  Gadányi Károly professzor, a Vas MegyeiSportági Szakszövetségek elnöke szólt néhány szót a nyomdából frisseben kikerült kiadványról.

Az elismerések, kitüntetések átadása az életműdíjak kiosztásával vette kezdetét. Ebben az  elismerésben két sportember részesült: Papp Tibor, a megyei súlyemelő szövetség volt elnöke, több jelentős verseny szervezője, rendezője,  valamint Varga Lajos, aki több mint negyven esztendőn keresztül fogta össze, irányította Püspökmolnári sportéletét. Ezt követően Vas Megye 28. Örökös Bajnokát szólították az emelvényre. A díjban Szitás Imre, a szöuli olimpia 7. helyezett kalapácsvetője, kétszeres felnőtt magyar bajnok atléta részesült. 

Az ünnepség további részében olyan Vas megyei sportvezetőket, aktívistákat jutalmaztak, akik jelentős mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy a megye sportélete az egyre szűkülő anyagi lehetőségek ellenére  továbbra is él, remek eredményeket produkál mind amatőr, mind pedig profi szinten.