Hírek

200 új munkahely Szombathelyen

2011. március 22., 16:31
200 új munkahely létesül Szombathelyen az Epcos Kft. beruházása révén. A vállalat 940 millió forintból új csarnokot létesít, melyben napelemek és szélerőművek tartozékainak gyártása folyik majd.
200 új munkahely Szombathelyen

A beruházáshoz 260 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a Regionális Operatív Program ipartelepítési pályázatán. A támogatási szerződést kedden írták alá.

 

Gőzerővel folyik az építkezés az Epcos Kft. Csaba utcai telephelyén, a csarnok már majdnem félkész állapotban van. Közel 5500 m2-en alakítanak ki gyártóterületet, irodákat, szociális helyiségeket. A cég egy több éves beruházási programot indított el, melynek összértéke mintegy 4,5 milliárd forint. Ennek része ez a fejlesztés is.

Takács Balázs - ügyvezető igazgató, Epcos Kft.

"Ebben az új csarnokban alumínium elektrolit kondenzátorok gyártását fogjuk végezni. Ezen piacbővülést a megújuló energiák piacán bekövetkezett növekedésnek köszönhetjük."


A város és a Regionális Fejlesztési Tanács is elközelezett az iparfejlesztés és a munkahelyteremtés irányába - hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Ez a beruházás kapta a legnagyobb támogatást a régióban az ipartelepítési keretből: összesen 260 millió forintot.

Breznovits István - ügyvezető igazgató, Regionális Fejlesztési Ügynökség

"Összesen 24 milliárd forint támogatás állt rendelkezésre a gazdaság fejlesztésére a 2007-13-as időszakra. A következő időszakban is 6 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások erősítésére és telephely fejlesztésre."

A beruházás 200 új munkahelyet teremt, elsősorban műszaki képzettségű szakemberekre lesz szükség. Az új csarnokot várhatóan július elején adják át.