MNB
MNB - 2

Hírek

20 éves a Liga Vas Megyei Szövetsége

2011. június 01., 09:52
20 éve alakult meg a Liga Vas Megyei Szövetsége. A jubileumról ünnepi ülésen emlékeztek meg a tagok. A szakszervezeti tömörülés döntött egy megyei koordinációs fórum létrehozásáról, amelynek segítségével a munkavállalók érdekeinek hatákonyabb képviseletét szeretnék megvalósítani.
20 éves a Liga Vas Megyei Szövetsége

A Liga Vas Megyei Szövetségének 15 tagszervezete és mintegy 3000 tagja van. Az egyik legnagyobb és legsikeresebb szervezetként látják el a munkavállalók érdekeinek védelmét immár két évtizede.


Kiss Zoltán - alelnök, Liga Vas Megyei Szövetsége
"Jelentős eredményeket tudhatunk magunk mögött, természetesen nem eltitkolva a kudarcokat sem. Miután munkavállalói érdeksérelmek sora következik be, ennek egyre nagyobb szerepe van."
 
A szakszervezet vezetői attól tartanak, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanácsot érintő kormánydöntés, illetve a sztrájktörvény a társadalmi párbeszéd felszámolását jelenti. Országos tüntetést helyeztek kilátásba június végére.


Gaskó István - elnök, Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája
"Azt remélem, hogy a kormány szóba áll az érintettekkel, hogy ez a súlyos társadalmi probléma elkerülhető legyen."
 
A Liga közel egy évtizede javaslattételi joggal részt vesz a szombathelyi érdekegyeztető tanács munkájában. Ezt a jövőben kiterjesztik az egész megyére.