MNB
MNB - 2

Hírek

A Kormányhivatal és a vasi cégek vezetői tárgyaltak.

2011. április 08., 14:30
Vas megye ipari termelésének több mint 50%-át adják azok a nagyvállalkozások, amelyeknek a képviselői pénteken találkoztak a kormányhivatal vezetőivel.
A Kormányhivatal és a vasi cégek vezetői tárgyaltak.

A megbeszéléstől mindkét fél azt várja, hogy ezentúl gördülékenyebben és gyorsabban intéződhetnek el a vállalkozásokat érintő ügyek is.

Ez év elejétől működnek a megyei kormányhivatalok, amelyekbe 14 területi államigazgatási szerv integrálódott. Ezek nem csak a lakosság ügyeit intézik, hanem a vállalkozásokét is.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott, Vas Megyei Kormányhivatal
"Az ország és a magyar gazdaság helyzetében rendkivül fontos, hogy az államigazgatási szervezetek és a vállalkozások között a közjó előre mozdítása érdekében az együtt működés intenzív és eredményes legyen."


A Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségébe az 500 milió forintnál nagyobb árbevételt elérő cégek tartoznak, a mai tanácskozásra ezek vezetőit hívták meg, hogy első kézből ismerhessék meg az új kormányzati törekvéseket.

Dr.Kondor János - elnök, Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége
"Nagyon fontos, hogy a gazdasági élet szereplői az ügyeik intézése során egy olyan hivatalhoz tudjanak fordulni, aki az ügyeiket egyszerűen és gyorsan intézi."


Ezért a nagyvállalatok képviselői azt is várják az új rendszertől, hogy csökkenjen a bürokrácia, ami nem csak lassítja az ügyintézést, de felesleges  anyagi terheket is ró a vállalkozásokra.