Hírek

16 képeslapgyűjtő mutatja be gyűjteménye gyöngyszemeit a Berzsenyi könyvtárban

2014. július 14., 18:15

25 éves a Képes-levelezőlapgyűjtők Egyesülete, a hétvégén nyílt tárlat a szombathelyi székhelyű országos szervezet elmúlt negyed századára tekint vissza a különleges válogatásokkal.  

16 képeslapgyűjtő mutatja be gyűjteménye gyöngyszemeit a Berzsenyi könyvtárban

Tematikusan válogatott képeslap-tablók sorakoznak a könyvtár kiállítóterében. A zsúfolt teremben az elmúlt 25 év különlegességeit mutatják be a gyűjtők. 1989-ben Szombathelyen alakult meg az országos szervezet, amelynek 16 tagja nyújt betekintést saját gyűjteményébe.

Részletes lap-magyarázatokat olvashatnak a tárlat látogatói, akik térben és időben is utazhatnak a gyűjtőkkel, hiszen egykori magyar színészóriások portréi, valamint thaiföldi utazás lapjai is láthatóak az üvegek mögött. A képzőművészet is megjelenik: Munkácsy Mihály festő munkáiból készült képeslapokat is kiállítottak.

A tárlat része több újságcikk, és olyan tabló, amely az egyesületről szóló, az elmúlt 25 évben megjelent híreket szedi csokorba.

Ízelítőt ad sokezres gyűjteményéből Kőszegfalviné Pajor Klára, az egyesület alapító-elnöke is.

Kőszegfalviné Pajor Klára – elnök, Képes-levelezőlapgyűjtők Egyesülete
„Kivételesen, mert máskor, a 25 év alatt nem mindig állítottam ki, nekem is van itt egy kiállítási anyagom: Csepreg, egy nyugat-dunántúli kisváros, ahol gyerekkoromat töltöttem.”

Az országos találkozóra nagyon sokan érkeztek: Somlóvásárhelyről, Nagyatádról, Hódmezővásárhelyről, Kecskemétről és Budapestről is jöttek gyűjtők. A 25 évre visszatekintő képeslapkiállítás szeptember 3-ig várja a látogatókat.