Hírek

13 súlyemelő, 13 érem

2012. április 19., 17:50

A Haladás-Vasjármű  tizenhárom fős csapattal utazott Budapestre, ahol két napon keresztül rendezték meg a súlyemelő diákolimpia országos döntőjét. A szombathelyi sportolók mindegyike érmet nyert, így a klub tizenhárom medállal tért haza a viadalról.

13 súlyemelő, 13 érem

Idén a fővárosban, a Testvériség SE csarnokában tartották meg a súlyemelő diákolimpia országos döntőjét. A Haladás-Vasjármű serdülő, ifjúsági, valamint junior korosztályú sportolói összesen nyolc arany-, három ezüst-, valamint két bronzéremmel a tarsolyukban tértek haza. Ezzel a vasi klub messze a viadal legeredményesebb egyesületének bizonyult.

Antalovits Ferenc vezetőedző, Haladás-Vasjármű
Kollégámmal Márkus Erzsébettel most már évek óta diákolimpián mi veszünk részt a legnagyobb létszámmal. Nálunk az utánpótlás nagyon erős, az országban a legjobbak vagyunk. Méltóképpen képviseltük a Haladás-Vasjárművet és az iskolák képviseletében a versenyzőket.

A nyolc aranyérem közül ötöt a lányok, míg hármat a fiúk gyűjtöttek be. A 66 kilós ifjúsági korosztályú  lányok között a szombathelyi Neumann iskolát képviselő Polgár Mirijam 157 kilóval győzött. A Haladás válogatott versenyzőjének mindkét fogásnemben volt rontott gyakorlata is.

Polgár Mirijam súlyemelő, Haladás-Vasjármű
A 67 kilogramm egyéni csúcs lett volna szakításban, sajnos nem sikerült. Lökésben 84 kilogramm nem sikerült. Első helyezést értem el és ennek nagyon örült az edző és én is.

A fiúk mezőnyében három szombathelyi súlyemelő végzett az első helyen: Mező Gábor, Bíró Tibor, valamint Soós Patrik. Utóbbi ráadásul pályafutása első diákolimpiáján szerepelt, s rögtön egyéni csúccsal, 170 kilogrammal nyert a 77 kilós serdülő korcsoportos fiúk között.  

Soós Patrik súlyemelő, Haladás-Vasjármű
Életem első diákolimpiája volt. Az utóbbi verseny óta 12 kilót javítottam. Volt egy nagy riálisom,  de szerencsére őt is sikerült legyőznöm.

A Haladás-Vasjármű edzői stábja a következő hetekben felkeresi a szombathelyi iskolákat, és megpróbálnak súlyemelő utánpótlást toborozni. A 13 diákolimpiai érem mindenképpen jó ajánlólevél lehet a számukra.