Hírek

13. alkalommal rendezték meg a Sakura-kupa küzdelmeit Szombathelyen

2013. február 18., 17:29

A Bolyai-iskolában megtartott versenyen tíz egyesület több mint száz sportolója lépett tatmira. A viadalon a rendezők több mint 200 érmet osztottak szét a dobogós karatékák között.

13. alkalommal rendezték meg a Sakura-kupa küzdelmeit Szombathelyen

Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Sakura Karate Sportegyesület. A jubileum alkalmából  a szombathelyi klub elöljárói népes mezőnyt gyűjtöttek össze a 13. Sakura-kupára: kilenc magyar, valamint egy osztrák csapatból érkeztek karatékák a Bolyai-iskolában megtartott versenyre.

Katona Péter főszervező, Sakura Karate SE
" A mostani versenyen 10 egyesület 110 sportolója vesz részt.  A nevezéseket lehet duplán számolni, mert a legtöbb sportoló indul küzdelemben és formagyakorlatban is. Emellett pedig vannak csapat versenyszámok is."

A Leo Karate-do SE sportolói közül  Németh Zsuzsanna alig pár napja érkezett haza a moszkvai nemzetközi viadalról, melyen két dobogós helyezést gyűjtött be. A Sakura-kupán nemcsak versenyzőként izgulhatott.

Németh Zsuzsanna edző-versenyző, Leo Karate-do SE
" Most edzőként is résztveszek a veresenyen meg versenyzőként is. Sokkal másabb így. Egyáltalán nem tudok ráhangolódni a saját versenyemre, mert folyamatosan futkosok a szőnyegek között. A kicsiknek kötöm fel az övet, mondom nekek az instrukciókat, edzői utasításokat."

A versenyen összesen hatvan kategóriában hirdettek eredményt, ami azt jelentette, hogy több mint kétszáz érmet adtak át. A legeredményesebb kluboknak a  budapesti, valamint a szombathelyi egyesületek bizonyultak.