Hírek

Albacomp - Falco 85:80

2010. február 08., 11:49
Akárcsak egy héttel ezelőtt Szolnokon, úgy szombaton Székesfehérváron is a véghajrában veszített meccset a Falco kosárlabda csapata. Az Albacomp 85:80-ra nyert.

Jól kezdtek a szombathelyiek: hatékonyan védekeztek és a támadásokat is rendre pontosan fejezték be, ennek köszönhetően az első tíz perc után 21:16-ra vezetett a Falco. A lendület kitartott a félidőig. 44:40-es vezetéssel tértek pihenőre a csapatok.

A folytatásban egyre több hibával játszott a vasi gárda. Több támadást nem sikerült befejezni: az eladott labdákból pedig pontot szerzett az ellenfél. A 26. percben átvette a vezetést az Albacomp. A véghajrában egyre idegesebben játszottak a szombathelyiek, ezt tetézte néhány furcsa bírói ítélet, ami tovább borzolta a kedélyeket. A Falco ezúttal is vesztesen hagyta el a játékteret. Az eredmény Albacomp - Falco 85:80.

Nikola Lazics vezetőedző, Falco-Szova KC Szombathely
"A mérkőzés hasonlított a szolnoki meccsre. Ezúttal is egy kemény, jó meccset játszottunk. Amíg vezettünk, minden rendben volt, de úgy érzem a támadásokban nem voltunk elég türelmesek, egy-két hiba és az Albacomp ezt kihasználta. A végjétékban pedig nem volt szerncsénk."

A következő bajnoki meccsen a szombathelyiek azt a Zalaegerszeget fogadják, amely száz százalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.