Hírek

Költözik a színház

2010. február 09., 15:34
Már a héten elkezdi az átköltözést a Weöres Sándor Színház az MMIK-ba. Tegnap egyezett meg a költözés pontos menetéről a színház és a művelődési központ vezetése. Már folynak az irodahelyiségek és a próbaterem átalakítási munkái. Az MMIK mellett a városban még több helyen is rendez előadásokat, programokat a színház.

Átalakítás után megszépül a HEMO, a Weöres Sándor Színház új otthona. A tervek szerint február közepén kezdődik az épület átalakítása. A felújítás idején sem áll le a színház, csak más helyre költöznek az irodák, és máshol tartják az előadásokat.

Az egyik helyszín az MMIK lesz, ahol már folyik az irodák kialakítása, hiszen a tervek szerint ezeket már a napokban birtokba veszi a színház. A jövő héten pedig lebonyolódik a teljes átköltözés, addigra a próbatermet is átalakítják. Szükség is lesz rá, hiszen február végén már az MMIK színháztermében mutatják be az Anconai szerelmeseket, de itt lesz a Még egyszer hátulról című darab bemutatója is.

20 és 50 millió forint közötti összeget fizet bérleti díjként a színház az MMIK-nak - mondja az igazgató, aki több látogatóra is számít a színház beköltözésével.

Joós Tamás, igazgató - MMIK
"A színházi előadások miatt nő a látogatók száma. Több olyan látogató lesz, aki egyébként más céllal nem jött volna be az MMIK-ba, de a színházi előadás miatt bejön. Ez kínálat-bővülést jelent."

Jordán Tamás igazgató szerint február 18-19-én, tehát a jövő hét második felére fejeződhet be a teljes átköltözés. De nemcsak a színészek költöznek új helyre.

Jordán Tamás, igazgató - Weöres Sándor Színház
"Nagyon sok technikánk van, ami ott is tud érvényesülni. Ezeket átvisszük."

Nemcsak az MMIK-ban, hanem a Fő tér 40. szám alatt, az ún. Bloom-házban is láthatjuk majd a színészeket, hiszen a kamaraszínházi bemutatókat itt tartja majd a Weöres Sándor Színház. A Szóról szóra és a Kötelező olvasmány című programokat pedig a Berzsenyi Könyvtárban rendezik meg. A tervek szerint az év vége helyett már ősszel birtokba veheti a Weöres Sándor Színház a felújított HEMO épületét.