Hírek

Könyvtári napok - A nagyik se üljenek otthon!

2009. október 07., 10:35
Nagymamákat, nagypapákat, tehát az idősebb korosztályt várják ezekben a napokban az ország könyvtáraiba. Sütiversennyel, netes böngészéssel és beszélgetésekkel csalogatják az országos könyvtári napok rendezvénysorozat résztvevőit. Az akcióhoz kapcsolódva a Berzsenyi Dániel Könyvtár ezen a héten vasárnap is nyitva lesz, és kedvezményes beiratkozással toboroz új tagokat, nemcsak az idősebb korosztályból.

Vidics Imréné 70 éves. Rendszeres látogatója a könyvtárnak. Most egyedül jött, mert hallott a könyvtár egész hetes programjáról. Azt mondja, legközelebb az unokáját is elhozza majd. Vidics Imréné olvasni szeret, de a számítógépekkel nem nagyon barátkozott még meg. Pedig sokaknak sikerül megtanulni a számítógép használatát az idősebb generáció tagjai közül is. Erről maguk a nagymamák, nagypapák fognak előadást tartani az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében. A Berzsenyi Könyvtár az 50 év felettieket szeretné programjaival becsalogatni a könyvtárba.

Pallósiné dr. Toldi Márta, igazgató - Berzsenyi Dániel Könyvtár
"Szeretnénk bátorítani őket arra, hogy ők is képesek használni a könyvtár modernebb, információs technológiával támogatott szolgáltatásait, nemcsak a hagyományosakat."

A nagyiknak szánt programok mellett bábjátékok, zenés előadások szórakoztatják a gyerekeket és szüleiket, de lesz kézművesfoglalkozás is, és mesehallgatás bakelitlemezről.

Vasárnap is nyitva lesz a könyvtár. Ezen a napon a nagyik egy évre, a többi látogató pedig félévre ingyen iratkozhat be a könyvtárba. Ez alkalommal a lejárt határidejű könyvekért sem kell késedelmi díjat fizetni.