Hírek

Tízéves az üdülési csekk

2009. február 02., 13:40
Egy mai tájékoztatón a tavalyi év értékeléséről és a 2009-ben várható változásokról is tájékoztatást tartott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Az évforduló apropóján az ország minden megyéjébe ellátogat a kettős céllal működő szervezet.

Vas megyében tavaly 718 millió Ft értékben vásároltak üdülési csekket a munkáltatók - tudtuk meg az alapítvány képviselőjétől, aki hozzátette: Az elfogadó helyek száma is másfélszeresére emelkedett. A megyében 558 szolgáltatónál 880 szolgáltatásra adhattak csekket az üdülők 2008-ban. Mindez több mint 43 millió forintos megpályáztatott szociális támogatás elosztását tette lehetővé. 2009-ben a válság ellenére bizakodóak az alapítványnál, mivel több szolgáltatást lehet majd igénybevenni az üdülési csekkel. Ráadásul bővült a jogosultak köre is.

Bodor Anna - tanácsadó, Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány
"A munkáltatónak lehetősége van arra, hogy a munkavállalók és a hozzátartozóinak, illetve volt dolgozóiknak, vagy a szakszervezethez tartozóknak és az ő családjuknak is adjanak. Szélesebb a paletta és eddig mindenki elégedett az üdülési csekkel."

Az elfogadóhelyeken általánosan kedvezőek a tapasztalatok az üdülési csekket illetően. A szállodatulajdonosok viszont attól félnek, hogy a szolgáltatási körök bővülése és a gazdasági válság miatti pénzhiány visszaveti a vendégéjszakák számát.

Jánoska Rita - marketing igazgató, Park Hotel Pelikán
"Nyilván kevesebb magánszemély jön, mivel kevesebbet áldoznak majd erre a munkáltatók, és mivel kibővül a szolgáltatási kör is, félő, hogy csökkeni fog a látogatottság, ám egyelőre elég jól működik."

Szombathelyen márciusig várhatóan kiderül, hogy mely intézmények csatlakoznak az elfogadóhelyek táborához. Idén várhatóan a Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület és a Burgenlandi Felnőttképző Intézet OKJ-s képzéseit illetve a Berzsenyi könyvtár szolgáltatásait is igénybe lehet venni üdülési csekkel.