Hírek

70 millióval kevesebb jut idén a közös intézményekre

2009. január 26., 15:11
A közös fenntartású intézmények sorsáról is szó esett a szombathelyi és a Vas megyei önkormányzat mai társulási ülésén. Mint elhangzott, átalakítások nélkül jelenlegi formájukban nem tarthatóak fenn a létesítmények.

A Mesebolt Bábszínház, a Szombathelyi Szimfonikusok, az MMIK, a Berzsenyi Könyvtár és a Képtár sem marad érintetlen a szűkös költségvetés miatt kialakult helyzetben. Mindenhol kisebb nagyobb leépítést javasoltak a tanács tagjai. Igaz nem volt egyöntetű a vélemény.

A város részéről az MMIK megszüntetése, míg a megye részéről a Képtár és a Savaria múzeum jövőbeni összevonása is szóba került. Határoztak arról, hogy a közös fenntartáshoz a feleknek 195 millió forintot kell biztosítaniuk a tavalyi 260 millió helyett.

A társulási ülésen a tagok döntöttek arról, hogy közös pályázatot írnak ki a Mesebolt Bábszínház igazgatói és a Berzsernyi Dániel Könytár gazdasági igazgatói posztjára. A szimfonikusok igazgatói székére eddig 6 beadvány érkezett, a jelentkezéseket a város és a megye közösen bírálja majd el.

A közös intézmények működésével kapcsolatos döntéseket a város közgyűlése csütörtökön, míg a megyei önkormányzat február 13.-i ülésén tárgyalja.