MNB - 2
MNB

Hírek

Álláskeresés a könyvtárban

2007. június 22., 09:24
Könyvkeresés közben is tájékozódhatnak az olvasók a megyei álláslehetőségekről csütörtök délutánonként a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szervezésében ugyanis heti egy alkalommal egy mentor ad tanácsokat az álláskeresőknek két szombathelyi bibliotékában.

Eddig 1100-an érdeklődtek álláslehetőségekről a könyvtárban. A Horizont Program mentora heti egy-egy alkalommal a Siker, valamint a Berzsenyi Könyvtárban ad tanácsokat a munkanélkülieknek.

Csonka Marietta - mentor, Horizont Program
"Sokan találtak már közülük munkát, de úgy gondolom, hogy tájékoztatással segíthetünk olyan szempontból is, hogy milyen cégek léteznek a megyében."

A Munkaügyi Központ programjának lényege, hogy a munkát keresők a könyvtárakban egy adatlapot töltenek ki, amelyben elmondják például azt is, hogy milyen állást töltenének be és mi a foglalkozásuk. A mentor ez alapján regisztráltatja őket a hivatal honlapjára, ahol állásajánlatokról is tájékozódhatnak. Eddig 500-an jelentkeztek a programra, a tapasztalatok pedig azt mutatják: sokan ez alapján találtak állást a Munkaügyi Központban.