Hírek

11. Goju Kupa

2013. október 08., 18:26

Tíz ország közel 200 sportolója  vett részt a Leo Karate-do SE által 11. alkalommal megrendezett Goju Kupa küzdelmein. A három vasi klub összesen 21 érmet tartott itthon a rendkívül színvonalas nemzetközi viadalon.

11. Goju Kupa

Zsúfolásig megtelt a Haladás VSE Rohonci úti munkacsarnoka a XI. Guju Kupa alkalmából. A rendező Leo Karate-do SE kihasználva remek nemzetközi kapcsolatait, több európai országból csábított csapatokat a szombathelyi erőfelmérőre.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Tíz országból, közel 200 versenyző jött és nagyon rangos mezőnyt sikerült az idén összehozni. Ez most már a 11. éve megrendezett versenyünk és egyre nagyobb híre van, egyre többen jönnek. Az idén jöttek Törökországból és Svájcból is, így tényleg nagyon nívósra sikeredett.”

Az egyik legnépesebb csapattal természetesen a rendező Leo karate-do SE képviseltette magát a viadalon. A szombathelyiek nagyon sok egészen aprócska karatékát hoztak a versenyre, de persze ott voltak a klub élversenyzői is.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“A felkészülés jól sikerült, minden nap edzettem valamennyit, ahogy az iskola mellett tudtam. Hála Istennek a formagyakorlatot megnyertem. Nehezebb volt, mert benne van az emberben, hogy itt vannak a hazaiak, néznek és nagy a nyomás. Itt van az egész csapat, akikkel edzünk és a kicsik, akik izgulnak és persze szurkolnak, de nagyon jól szerepeltünk egész eddig.”

A szombathelyiek másik ásza, Németh Zsuzsanna nem csak versenyzőként, hanem edzőként is jelen volt a versenyen. Amellett, hogy saját maga két érmet is begyűjtött, tanítványainak is sokat segített a minél jobb szereplés érdekében.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
“Rendkívül megterhelő, hogy három tatami is van és a kisgyerekek mindenhol ott vannak. Így piros és kék övekkel futkosok egész nap. Mert valamikor három helyen kell egy időben ott lennem. Versenyzőként most léptem az előbb pályára és egy ezüstérmet sikerült összehoznom.”

A vasi klubok remekül szerepeltek a nívós nemzetközi viadalon: összesen 21 medált nyertek. A Leo karate-do SE 14, a Sakura SE 3, míg a kőszegi Budoka 4 érmet tartott itthon.