Hírek

Olvasni, pedig kell...

2005. június 02., 15:07
Idén hetvenhatodik alkalommal rendezik meg országszerte az Ünnepi Könyvhetet, amelynek ünnepélyes megnyitója ma volt a Fő téren. Június 6-áig számos kulturális rendezvény, s könyvvásár is várja az érdeklődőket. A börze idén a Művelődési és Sportház szervezésében zajlik. A belvárosi téren felállított nyolc pavilon kínálatából minden korosztály találhat magának megfelelő olvasmányt.

A ma délutáni író-olvasó találkozón három neves író dedikálta szerzeményét. Köztük volt Reisinger János irodalomtörténész is, aki pavilonjában vallási témájú kiadványait mutatta be az érdeklődőknek. Ezenkívül szépírodalmi kötetek, útikalauzok, történelmi, tudományos könyvek is várják a vásárlókat a Fő téren.

A hétvégén helyi költők, irodalmárok mutatják be könyveiket egy játékos program során, s lesz aszfaltrajzverseny is.

Fixl Miklós szervező elmondta: - A sátrakban mindenki megtalálhatja a kedvére való olvasnivalót. Két kiállítás is kapcsolódik a rendezvényhez, az egyik a Szombathelyi Képtárban lesz az intézmény rejtett képeiből, a másik az ünnepi könyvhetek története címmel a sportházban, a Berzsenyi Könyvtár rendezésében.

A rendezvénysorozat hétfőn Békefi Antal kötötének bemutatójával zárul a városháza házasságkötő termében.