Hírek

10. Kistérségi Forgatag

2011. szeptember 27., 06:41

Nem kell messzire utazni a kulturális vagy akár a gasztronómiai értékekért - többek között erre akarták felhívni a figyelmet szombaton a Fő téren. A szombathelyi kistérség 39 településéről érkezett a már megszokott színes kínálat. Idén bemutatták például a sikeres európai uniós fejlesztéseiket is a falvak.

10. Kistérségi Forgatag

A Fő téren felállított színpadon idén is bemutatkoztak a kistérség településeinek művészeti csoportjai, elsőként a táplánszentkereszti ifjúsági fúvószenekar.

Szomor Anna
Táplánból jöttünk. Teljesen véletlenül, mert sajnos elfelejtettem, hogy ma van ez a rendezvény, de meghallottuk a fúvósaink hangját és gyorsan idejöttünk. De maradunk a gyerekkel.

A gyerekek és szüleik nemcsak a gyöngyfűzést és papírhajtogatást próbálhatták ki, hanem a népi játékokat is.

Francsics Roland
Őrületesen nehéz volt, de meg lehet oldani.

A kistérség települései a gasztronómiai sátorban borral és péksüteményekkel kínálták az érdeklődőket. Hagyományaikat pedig többek között népi viselet kiállítással mutatták be a városlakóknak és egymásnak egyaránt.

Perl János elnök, Szombathelyi Kistérségi Társulás
Sokan vagyunk úgy, hogy messzire utazunk szépet, jót keresve. Pedig helyben is megvannak ezek a dolgok.

Az érdeklődők vetélkedőkön vehettek részt, és totókat tölthettek ki.

"Kistérség 39 településével kapcsolatos kérdések. Aki sok jó választ ad, kap ajándékot."

A forgatagban helyet kaptak a térség civil szervezetei, valamint az önkéntesség társadalmi szerepvállalására és a környezettudatosságra felhívó standok is. A 10. kistérségi forgatag fontos része volt, hogy az uniós támogatással megvalósult fejlesztéseiket is bemutatták a településeket.