Hírek

10 helyszínen 20 program várja az érdeklődőket a Szent Márton Héten

2013. október 30., 16:07

November 8-án lesz a vesperás és a lampionos felvonulás, másnap a Szent Márton napi díjátadó Gála. November 14-én a mozi 40 éves jubileumát ünneplik. A programsorozat sajtótájékoztatóján bemutatták az Agora új honlapját is.

10 helyszínen 20 program várja az érdeklődőket a Szent Márton Héten

A Székesegyházban tartott vesperás, az azt követő lampionos felvonulás, a Szent Márton szobornál koszorúzás is része minden évben a többnapos ünnepségsorozatnak. Ez a város egyik legnagyobb rendezvénye. Idén november 4-én kezdődnek a programok. Az egyházi rendezvények, valamint a hagyományos programok - pl. a skanzenben tartott országos nagyvásár, gyermekeknek, családoknak szervezett rendezvények - mellett, újdonságok is lesznek.

Prieger Szabolcs, programigazgató-helyettes - AGORA
Ilyenek lesznek azok a koncertek, amikből kiemelném Presszer Gábor koncertje, nov. 15-én. Újdonság lesz a megnyitó is. A képzőművészet felé nyitunk. Stekovits Gáspár és Horváth Ildikó közös kiállítása, amely a Weöres Centenáriumhoz is kapcsolódik.

Presser Gábor skype-on jelentkezett be a sajtótájékoztatón.

"Ez egy szerzői est, ami megpróbálja bemutatni a túl hosszúra sikerült szerzői pályám részleteit."

A programokat az AGORA megújult honlapján is bárki megtalálhatja. A felhasználóbarát weboldalon tájékozódhatnak a különböző intézményegységek kínálatáról a látogatók.

Parais István, igazgató - AGORA Kulturális Központ
Nem helyszíneket jelöltünk meg, hanem programokat. Azokat a rendezvényeket, amelyeket az AGORA minőségi szolgáltatásként nyújtott. Zene, nagyrendezvény, film, gyemrekprogramok. Ezeket egyszerű rákereséssel, élményszerűen, háttérinformációkkal azonnal elérhetővé tettük a honlap által.  

Az új honlappal egy régi terv is megvalósult. Lehetőség van a mozi előadásaira jegyet foglalni.