Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Legolvasottabb

Tüdőgondozó és Tüdőszűrő - változások - 2011.02.16 16:05,

Tüdőgondozó és Tüdőszűrő

Az intézet tevékenysége nevének megfelelően kettős.

1. Tüdőgyógyászati szakrendelés és gondozás.
A szakrendelésre beutalóval érkező betegeket fogadunk. Légzési, mellkasi panaszokkal érkező betegnél szükség szerint mellkas röntgent, légzésfunkciós vizsgálatot, valamint légzésszervi allergiás megbetegedés kizárása vagy igazolása céljából allergia vizsgálatot végzünk.

Betegségek, tünetek, melyek a tüdőgondozói vizsgálatot szükségessé teszik:
- tüdőgyulladás gyanúja, asztma, COPD gyanúja, tbc,
tüdődaganat gyanúja
- tartós köhögés, véres köpet, mellkasi fájdalom, hőemelkedés, nehézlégzés.

Dohányzásról leszokást segítő tevékenység is folyik az intézetben, bejelentkezés telefonon keresztül időegyeztetés céljából Dr. Cseke Zsuzsanna és Dr. Huszár Hermina orvosoknál.
A betegnél korábban bármilyen tüdőbetegség előfordult, előnyös a tüdőgondozói vizsgálatot igénybe venni, miután itt az előzmények rendelkezésre állnak, így az esetleges maradványtünetek észlelelésekor a felesleges vizsgálatok elkerülhetők.Munkaalkalmasság céljából kért vizsgálatok díjkötelesek! Az ambuláns lelet másolata díjköteles (2000Ft.)!


Tüdőszűrés:
A panaszmentes lakosság tüdőszűrése a tüdőgyógyász szakmai kollégium javaslata alapján. 40 éves kor felett javasolt a tüdőszűrés miután ebben az életkorban leggyakoribb mind a tüdőtuberkulozis, mind a tüdőrák.
40 év feletti dohányos lakosságnál szakmai szempontból javasolt a tüdőszűréshez kapcsolt légzésfunkciós vizsgálat a COPD kiszűrésére.
40 év alatti lakossági szűrés 1500 Ft. térítési díj ellenében lehet igénybe venni! A tüdőszűrésről kért első lelet három hónapon belül díjtalan, térítési díjat kell fizetni ismételt lelet kérése esetén (2000 Ft.).

- Tüdőszűrő

Lakossági szűrés Szhely,Petőfi S.u.45

H,Sze,P: 8-13:30 h
K, Cs:12-17:30 h
40-65 éves korig beutalóval vagy intézetünk behívó idézőjével évente egyszer TB finanszírozott (ingyenes), 40 éves kor alatt térítés köteles, foglalkozás egészségügyi szűrés térítésköteles.94/311-268

 ...tovább
Közeleg a karnevál - 2010.08.11 15:28, kultúra, közélet, programajánló
Tógába öltözött időutazók, nyárson forgó sült malac, kemencében sült langalló, nagy csaták, remek fellépők. Ez vár a szombathelyiekre és a turistákra a jövő héten kezdődő Savaria Történelmi Karneválon. Idén 10 helyszín ad otthont a 11. alkalommal életre hívott rendezvényen.Tógába öltözött időutazók, nyárson forgó sült malac, kemencében sült langalló, nagy csaták, remek fellépők. Ez vár a szombathelyiekre és a turistákra a jövő héten kezdődő Savaria Történelmi Karneválon. Idén 10 helyszín ad otthont a 11. alkalommal életre hívott rendezvényen.  ...tovább
Karneváli információk - 2010.08.11 15:23, kultúra, programajánló
 ...tovább
Karneváli helyszínek 2010 - 2010.08.11 15:15, kultúra, programajánló
A Savaria Történelmi Karnevál a gazdag nyári fesztiválkínálatból – több okból is – kiragyog. Közép-Európa legnagyobb jelmezes historikus játékában ugyanis a fesztiválozó nem csak látogató, nézője az eseményeknek, de aktív résztvevő is. Partner az időutazásban, mely letűnt, fényes korokba kísér, s jelmezt öltve maga is Savaria megbecsült polgárává válhat. Résztvevője és létrehozója a színes-bűvös forgatnak, mely a karneváli hangulat lelke.A Savaria Történelmi Karnevál a gazdag nyári fesztiválkínálatból – több okból is – kiragyog. Közép-Európa legnagyobb jelmezes historikus játékában ugyanis a fesztiválozó nem csak látogató, nézője az eseményeknek, de aktív résztvevő is. Partner az időutazásban, mely letűnt, fényes korokba kísér, s jelmezt öltve maga is Savaria megbecsült polgárává válhat. Résztvevője és létrehozója a színes-bűvös forgatnak, mely a karneváli hangulat lelke.  ...tovább
11. Savaria Történelmi Karnevál - fotók a felvonulásról - 2010.08.23 10:44, kultúra, programajánló, színes
Idén is több mint 120 ezren látogattak el a Savaria Történelmi Karneválra. A pénteki felvonulást a Szombathelyi Televízió élőben közvetítette. Tekintse meg fotógalériánkat!

Idén is több mint 120 ezren látogattak el a Savaria Történelmi Karneválra. A pénteki felvonulást a Szombathelyi Televízió élőben közvetítette. Tekintse meg fotógalériánkat!

 ...tovább
Széttépett egy kiskutyát az oladi kutyafuttatón két staffordshire terrier - 2011.08.01 20:06,
A véres esetnek több szemtanúja is volt, gyerekek és felnőttek. Egy fiatal nő egy a kuka mellől felkapott bútorlappal próbálta elkergetni a megvadult ebeket, és megmenteni a kiskutyát, de nem sikerült. A támadó kutyákon sem póráz, sem szájkosár nem volt. A lakók azt szeretnék, ha elaltatnák a gyilkos ebeket. A közterület felügyelők pedig többször vizsgálnák, hogy minden kutyatartó betartja-e a szabályokat.

A véres esetnek több szemtanúja is volt, gyerekek és felnőttek. Egy fiatal nő egy a kuka mellől felkapott bútorlappal próbálta elkergetni a megvadult ebeket, és megmenteni a kiskutyát, de nem sikerült. A támadó kutyákon sem póráz, sem szájkosár nem volt. A lakók azt szeretnék, ha elaltatnák a gyilkos ebeket. A közterület felügyelők pedig többször vizsgálnák, hogy minden kutyatartó betartja-e a szabályokat.

 ...tovább
Élőben a karneválról - 2010.08.23 18:20, kultúra, programajánló, színes
A Szombathelyi Televízió jóvoltából Ön akár otthonról is figyelemmel kísérhette a Savaria Történelmi Karnevál egyik leglátványosabb eseményét, a jelmezes felvonulást. Tekintse meg ismét karneváli felvételünket! Ismétlés: pénteken 19.25-kor, szombaton 13.40-kor.A Szombathelyi Televízió jóvoltából Ön akár otthonról is figyelemmel kísérhette a Savaria Történelmi Karnevál egyik leglátványosabb eseményét, a jelmezes felvonulást. Tekintse meg ismét karneváli felvételünket! Ismétlés: pénteken 19.25-kor, szombaton 13.40-kor.  ...tovább
MÁV-rendelő - 2010.02.20 17:37,
 ...tovább
Változik a buszközlekedés a karnevál idején - 2010.08.11 15:42, közélet
A Vasi Volán Zrt. tájékoztatja az Utazóközönséget, hogy a 2010. évi Savaria Történelmi Karnevál rendezvényei miatt az érintett autóbuszok az alábbiak szerint közlekednek:
 ...tovább
Karneválszínház: A tartalék tartalékos - 2010.08.12 18:10, kultúra, programajánló
A tartalék tartalékos a címe az idei Karneválszínházi darabnak, amelyet szerdán mutattak be egy szűk közönségnek a Megyeháza udvarán. Hamvai Kornél átiratát Jordán Tamás rendezte. A Weöres Sándor Színház társulata péntektől több mint egy héten át játssza a bohózatot."A tartalék tartalékos" a címe az idei Karneválszínházi darabnak, amelyet szerdán mutattak be egy szűk közönségnek a Megyeháza udvarán. Hamvai Kornél átiratát Jordán Tamás rendezte. A Weöres Sándor Színház társulata péntektől több mint egy héten át játssza a bohózatot.  ...tovább
A Falco legyőzte a Körmendet - Összefoglaló - 2010.03.08 10:05, Falco, sport
Fölényes győzelmet aratott a Falco Szova KC Szombathely a vasi kosárrangadón a MJUS-Fortress Körmend ellen. A szombathelyiek 87:69-re nyerték meg a találkozót.Fölényes győzelmet aratott a Falco Szova KC Szombathely a vasi kosárrangadón a MJUS-Fortress Körmend ellen. A szombathelyiek 87:69-re nyerték meg a találkozót.

 ...tovább
Gyilkolt az ámokfutó? - 2010.06.23 18:40, közélet
Valószínűleg gyilkosság áldozata lett az a 25 éves nő, akit kedden kora este találtak holtan egy szombathelyi albérletben a rendőrök. A nő eltűnését korábban már bejelentették hozzátartozói a rendőrségen. Valószínűleg gyilkosság áldozata lett az a 25 éves nő, akit kedden kora este találtak holtan egy szombathelyi albérletben a rendőrök. A nő eltűnését korábban már bejelentették hozzátartozói a rendőrségen.
 ...tovább
Megemlékezés és forgalomkorlátozás március 15-én - 2010.03.13 10:26, kultúra, közélet
Négy helyszínen lesz hétfőn ünnepi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulója alkalmából Szombathelyen. Az ünnepségek idején forgalomkorlátozások lesznek, és az autóbuszközlekedés is változik.Négy helyszínen lesz hétfőn ünnepi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulója alkalmából Szombathelyen. Az ünnepségek idején forgalomkorlátozások lesznek, és az autóbuszközlekedés is változik.  ...tovább
Városi Gyámhivatal - 2010.02.20 17:55,
 ...tovább
Útlezárások a karnevál miatt - 2010.08.16 14:00, közélet
Megváltozik több utcában a forgalmi rend a Savaria Történelmi Karnevál miatt. Keddtől a Rákóczi, a Thököly és a Kossuth Lajos utca egy részén kell lezárásra számítani.Megváltozik több utcában a forgalmi rend a Savaria Történelmi Karnevál miatt. Keddtől a Rákóczi, a Thököly és a Kossuth Lajos utca egy részén kell lezárásra számítani.  ...tovább
Egészségbiztosítási Pénztár - 2010.02.20 17:47,
 ...tovább
Cserkészek népszerűsítették a környezettudatos életmódot a Savaria téren - 2013.09.09 17:35,
A zöld nap játékos ismeretterjesztő programjait a Magyar Cserkész Szövetség szervezte, akik az ország nyolc városában adják át tudásukat az érdeklődőknek.

A zöld nap játékos ismeretterjesztő programjait a Magyar Cserkész Szövetség szervezte, akik az ország nyolc városában adják át tudásukat az érdeklődőknek.

 ...tovább
Szoborfaragás harckocsival - 2010.03.24 15:21,
Egy T72-es harckocsi is részt vett annak az 1956-os forradalom hőseinek emléket állító szobornak a kialakításában, amelyet majd a Jáki úti temetőben állítanak fel. Veres Gábor alkotó egy acéltáblába való lövéssel azt szeretné illusztrálni, hogy milyen kevés esélyük volt a felkelőknek szembeszállni a szovjet tankokkal.Egy T72-es harckocsi is részt vett annak az 1956-os forradalom hőseinek emléket állító szobornak a kialakításában, amelyet majd a Jáki úti temetőben állítanak fel. Veres Gábor alkotó egy acéltáblába való lövéssel azt szeretné illusztrálni, hogy milyen kevés esélyük volt a felkelőknek szembeszállni a szovjet tankokkal.  ...tovább
Savaria Történelmi Karnevál 2009 - 2010.08.12 13:50, kultúra, színes
Tekintse meg a 2009-es Savaria Történelmi Karneválról készült kisfilmünket!

Tekintse meg a 2009-es Savaria Történelmi Karneválról készült kisfilmünket!

 ...tovább
Feljelentést tesz Marton Zsolt és Szakály Gábor - sajtóközlemény - 2010.09.16 11:28, politika
A mai Népszava „Tíz százalék jatt a Fidesznek” című cikkében foglalt állítások minden alapot nélkülöznek. A választási kampányra időzített lejárató akcióról van szó, amelyhez egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott a napilap. Az írás szerzője, Németh Gábor az MSZP ifjúsági szervezetének tisztségviselője, a jobboldali politikusok lejáratására létrehozott Egyenlítő TV riportere. - áll a fideszes politikusok közleményében.  ...tovább
műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Aréna
Műhely
Hétvége
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Akadémiai focimagazin
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
A Tudás Háza
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz