MNB - 2
MNB

Hírek

Cserkészek népszerűsítették a környezettudatos életmódot a Savaria téren

2013. szeptember 09., 17:35

A zöld nap játékos ismeretterjesztő programjait a Magyar Cserkész Szövetség szervezte, akik az ország nyolc városában adják át tudásukat az érdeklődőknek.

Cserkészek népszerűsítették a környezettudatos életmódot a Savaria téren

A PET-palackot minél kisebbre összenyomva kell kidobni, a vízzel pedig lehetőleg spórolni kell, például úgy, hogy az esővizet is felhasználjuk.

"Ivóvíznek nem alkalmas, de a wc-t akár ezzel is lehet öblíteni."

Ilyen látványos és játékos feladatokkal érzékeltették a cserkészek, mi mindent tehetünk a környezetünkért.

Mivel kellene többet járni, milyen járművel? - Tömegközlekedéssel, gyalogolni, kerékpározni … - Így van, hogy kevesebb legyen a szén-dioxid-kibocsátás.

A Savaria térre gyerekeket, fiatalokat és családokat vártak, akik egy tematikus akadálypályán sajátíthatták el a környezettudatos életmód alapjait.

Bősze Laura
Azért vagyunk itt, hogy a suliba készítsünk egy prezentációt, amiben az szerepel, hogy mit jó tenni, hogy környezettudatosak legyünk és mit nem szabad.

Sterz Gellért
Körbe lehet menni és meg lehet kérdezni, hogy lehet-e itt pecsétes feladat, és ha megoldjuk a feladatot, akkor kapunk pecsétet.

A feladatok arra is választ adtak: hogyan gyűjtsük a szemetet, hogyan vásároljunk, vagy hogyan takarékoskodjunk az energiával.

Molnár Márk
Erre szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne éljünk olyan pazarló életet, mert kis odafogyeléssel is ugyanzon az életszínvonalon tudunk élni, csak gazdaságosabban és a jövő generációira is tudunk kicsit vigyázni, hogy jobb legyen nekik.

Az országos rendezvénysorozatnak Szombathely volt a 4. állomása.

Lakatosné Bura Eszter szervező, Szent Angéla Cserkészcsapat
A cserkészek ugye nagyon szeretik a természetet, cserkésztáborokban is, és az egész nevelés, az, hogy a cserkésztörvényekben is szerepelnek ezek a dolgok, hogy az állatokhoz, növényekhez hogy viszonyulunk, ez így nevelődik a cserkészekkel.

A cserkészek nemcsak a környezetükre, egymásra is figyelnek: a szombathelyi csapatok tagjai, ha már együtt voltak, a szakszerű újraélesztést is elsajátították.