MNB - 2
MNB

Hírek

A Falco legyőzte a Körmendet - Összefoglaló

2010. március 08., 10:05
Fölényes győzelmet aratott a Falco Szova KC Szombathely a vasi kosárrangadón a MJUS-Fortress Körmend ellen. A szombathelyiek 87:69-re nyerték meg a találkozót.

A Falco legyőzte a Körmendet - Összefoglaló

A szokásos teltház, de sokkal nyugodtabb légkör várta a lelátókon a vasi rangadót Körmenden. Szerencsére ez a sportszerű légkör jellemezte az egész találkozót a pályán és a lelátókon egyaránt. Sabáli Balázsnak  mindenki rendelkezésére állt a hazai csapatból, a Falcóból viszont hiányzott a hétközi edzésen részleges szalagszakadást szenvedett Szanati Mátyás.

A feldobás után félelmetes tempóban kezdett a körmendi gárda. Hiába kért időt Nikola Lazic, sem támadásban, sem védekezésben nem következett be lényeges javulás, amely azt eredményezte, hogy az első 10 perc után 15 pontos előnyt szerzett a Körmend.

A második negyedben mintha kicserélték volna a két együttest, mert egyre csökkent a távolság a két csapat között. Frazier, Wilson és Borszéki tripláinak köszönhetően 3 perccel a nagyszünet előtt először vezetett a Falco. A hazai csapat csupán 10 pontig jutott ebben a negyedben, a sárga-feketék viszont 32 pontot süllyesztettek el az ellenfél gyűrűjébe.

A mérkőzés képe a későbbiekben sem változott, egyre nagyobb előnyt szereztek a szombathelyiek. A körmendi zónázás rossz fegyvernek bizonyult, mert ezen a napon rendkívül jól dobott távolról a Falco, 16 hármast rögzített a jegyzőkönyv.

Megérdemelt, 18 pontos különbséggel, 87-69-re győztek a sárga-feketék. Ezt a különbséget is égi jelnek tulajdonították a Falco drukkerek, akik a sportszerű körmendi társaikkal együtt emlékeztek a mérkőzés 18. percében Horváth Zoltánra. Ezzel a bravúrral továbbra is őrzik helyüket a nyolc között a szombathelyiek, folytatás szombaton a Sopron ellen az Arena Savariában.