Nyugati Régió

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

A Nyugati Régió augusztus 23-i adásának tartalmából

2006. augusztus 18., 12:56

Szombathely: Régészeti körkép
Egy őskori és két római kori lelőhelyet tárnak fel a régészek jelenleg Szombathelyen. Az oladi plató ügye 2001 óta, jogi problémák miatt húzódik, a kutatók júliusban végre elkezdhették a feltárást, és egy országos jelentőségű neolit telepre bukkantak. A Művészeti gimnázium új épületszárnyának csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítésénél római temetőrészlet került elő, a Kőszegi utcában egy leendő parkolóház helyén pedig római műhelyek maradványai mutatkoznak.

Keszthely: Pop- rock tehetségkutató fesztivál
Amatőr pop- rock tehetségkutató fesztivált rendeztek Cserszegtomajon. A Keszthely melletti településre számos zenekar érkezett, hogy megmutassa, mit is tud a színpadon. A zenekarok kitettek magukért a versenyben.

Nagykanizsa: Jazzland Cserfőn
11. alkalommal rendezték meg Cserfőn a Jazzlandet. A már nemzetközi hírű rendezvény kínálatában kilenc formáció, közel 40 fellépő művész szerpelt.

Győr: XIV. Barokk Esküvő és Történelmi Ünnepi Játékok
Színpompás barokk felvonulással, koncertekkel, vásári komédiával köszöntött Győr egy ifjú párt. Kézfogójukat 300 éves ceremónia szerint tartották, melynek az egész város tanúja volt.
 
Zalaegerszeg: A XV. Zalai Nemzetközi Művésztelepek alkotásaiból nyílt kiállítás a Megyei Művelődési Központban. Idén 8 országból mintegy 40 alkotó érkezett a tárlatot megelőző táborba.