Hírek

Zsúfolásig megtelt a Szent Anna Ház

2024. január 04., 17:59

Zsúfolásig megtelt a Szent Anna Ház - első programját tartotta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nappali ellátó központja csütörtökön a 60 év feletti korosztály számára. Az El Caminót megjárt előadók a zarándokúton szerzett tapasztalataikat osztották meg a hallgatósággal.

Zsúfolásig megtelt a Szent Anna Ház

Megnyitotta kapuit a szombathelyi Karitász nappali ellátó központja a VAOSZ udvarban, amit a 60 év felettiek számára hoztak létre. A Szent Anna Ház egészségmegőrző és szórakoztató programokkal, ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket egész évben. A mostani volt a ház első meghirdetett eseménye - Wiktoráné Szerdahelyi Emilia és Molnárné Trifusz Andrea az El Camino zarándokúton szerzett élményeiket osztotta meg a közönséggel.

Wiktoráné Szerdahelyi Emilia

“Először is, lelkileg kell felkészülni, hogy elhagyjuk az otthoni komfortzónánkat, mindent magunk mögött hagyunk, és visszük magunkkal a hátizsákot, a hátizsákunkban az életünket gyakorlatilag”

A Szent Anna Házban versenyeket, foglalkozásokat, közösségi programokat szerveznek az idősebb korosztály számára. A következő fél évre 58 eseményt terveznek.

Vass Péter - szakmai vezető, Szent Anna Ház

“A Szent Anna Házat olyan céllal hoztuk létre, hogy az időseknek egy aktív időtöltési lehetőséget biztosítsunk, ugyanis azt vettük észre, hogy a társadalom ugye egyre inkább öregszik, elkezdenek magányosodni az idős emberek, és erre szerettünk volna létrehozni egy olyan közösségi teret, helyet, ahol megtalálhatják egymás társaságát, és számukra olyan programokat szervezni, amik hasznosak lehetnek a hétköznapi életben.”

Az intézmény jelenleg körülbelül 50 embert képes fogadni, de óriási a túljelentkezés.

Lóránt Tiborné

“Hát a hangulat nagyon jó, úgyhogy én nagyon jól érzem itt magam, és az a véleményünk, hogy nagyon sokan ugyanígy éreznek, hogy… tényleg, szuper jó a társaság, régi ismerősök jönnek”

A központ célja, hogy megelőzze az időskori elmagányosodást. Szombathelyről és 15 környékbeli településről jelentkeztek a programokra - jövő héten a gyógynövényekről tartanak előadást.