Hírek

Zsinórban negyedik bajnoki döntőjére készül a címvédő FALCO KC Szombathely

2021. május 14., 14:44

Az ellenfél a Szolnoki Olaj lesz, akik alapszakaszgyőztesként pályaelőnnyel várhatják a három nyert mérkőzésig tartó párharc, szombat esti, első összecsapását. A Magyar Kupában sikerült felülemelkedni a Tisza-parti gárdán, ezzel a FALCO megszerezte első kupaaranyát. Ha a szombathelyiek a bajnoki döntőben is legyőzik a Szolnokot, akkor történetük legsikeresebb évét zárhatják és először duplázhatnak a szezonban.

 

Zsinórban negyedik bajnoki döntőjére készül a címvédő FALCO KC Szombathely

Gyakorlatilag decemberben kezdődött a Falco számára az idei szezon, addig csupán 2-3 mérkőzést tudtak lejátszani a folyamatos karaténok miatt. Nem csak a betegség nehezítette a csapat összecsiszolódását, hanem az is, hogy év közben légióst is cseréltek. A cspatkapitány, Váradi Benedek szerint azonban mostanra mindenki egészséges, összeszedte magát és csapatként is nagyon jól funkcionálnak. Így maximális erőbedobással tudnak koncentrálni a Szolnok elleni döntőre.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco KC Szombathely
“Egy alapszakasz-mérkőzésre az ember nem úgy készül fel, mint egy rájátszás mérkőzésére. Értem itt ezalatt, hogy - ahogy említetted - nem játsznuk végig minden lapunkat. Azt gondolom, hogy a csapatunkban van még plusz. Ugye a Magyar Kupa elődöntőben is a Szolnok ellen megmutattuk, hogy mit tudunk csinálni ellenük.  Még azt gondolom, hogy ahhoz képest is tudunk még újítani, és bízom abban, hogy ez jól fog elsülni. Mentálisan is fel fogunk tudni készülni, illetve felkészülünk erre a döntőre ebben a 3-4 napban, illetve fizikálisan is.”

Kiélezett végjátékú találkozó döntött Szolnokon az alapszakasz elsőségről, ahol alulmaradt a Falco, így most a Szolnoknál van a pályaelőny, ami nagy segítség, főleg úgy, hogy a csarnokba visszatérhettek a nézők is. A bajnoki címhez tehát mindenképpen kell nyerni idegenben egy meccset Szolnokon. Perl Zoltán szerint mindez egy szép feladat a csapatnak, de szeretnék ezt a győzelmet minél előbb megszerezni.  

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Az alapszakaszban az első mérkőzés hazai pályán, ott voltak sérültjeink, mondhatni így akkor meglepett minket a Szolnok. Úgy érzem, hogy az idegenbeli alapszakaszmeccsen már jól játszottunk, ott egy másfél perces rövidzárlatnak köszönhetjük azt, hogy kikaptunk. Viszont a kupán minden összeállt, és támadásban és védekezésben is  jobbak voltunk mint a Szolnok. Szerintem ezt az agresszív védekezést kell folytatnunk, hogy ne engedjük őket könnyű dobóhelyzetekbe, és akkor ez már nagy előny lesz számunkra.”

A bajnoki döntő valamennyi mérkőzését közvetíti az állami sportcsatorna, ezért azok kezdési ideje eltér a szokásostól. Az első találkozót szombaton 18,45-től rendezik Szolnokon, a második találkozóra pedig május 18-án kedden, 20,15-ös kezdéssel kerül sor. A harmadik találkozót május 21-én, pénteken 15,30-tól játsszák, az esetleges harmadik és negyedik meccsek időpontja: 24-e hétfő és 26-a, szerda 20 óra.