Hírek

Zenés tavasz

2011. február 18., 16:26
Kerekes Band, Csík Zenekar, Orosz Zoltán és az idén 25 éves Magyar Jazz Quartet is szerepel az AGORA Kulturális és Turisztikai Központ tavaszi kínálatában. Folytatódnak az AGORA órák is, melyhez 17 nevelési-oktatási intézmény csatlakozott. A programokat egy interaktív sajtótájékoztató keretében ismertették.
 
Zenés tavasz

Elsőként az AGORA óra projektet értékelték a szervezők. Ennek keretében volt itt nemrég a Belga együttes énekese Bauxit is. Akkor a Savaria Egyetemi Központ tanárainak és hallgatóinak közreműködésével jött létre egy érdekes beszélgetés, ahol szó volt többek között a buddhizmusról és az oktatásról is. A tavaly 35 millió forintot nyert program célja, hogy az iskolások különböző szakkörökön, vetélkedőkön, nyitott előadásokon a diákok nem szokványos módszerekkel szerezzenek plusz tudást.

Grünwald Stefánia igazgató, AGORA Kulturális és Turisztikai Központ
"Ezek egyike a fotósszakkör, nagyon népszerű az internetes alapokra épülő rádiós szakkör és ami a legnépszerűbb úgy gondolom, hogy főként a megjelenési módja miatt a kortárs zenepedagógiai szakkör, amibe sikerült 6 beavatókoncertet is beépítenünk."

Ebből az egyik a ma este fellépő Kerekes Band, akik egyelőre egy kis ízelítővel lepték meg a sajtó munkatársait, mindezt elektronikus úton.
Emellett számos zenei program érkezik tavasszal. Március 13-án a moziban zenél például a híres harmonikaművész Orosz Zoltán, akit legutóbb a Szent Márton díjátadó gálán hallhatott a közönség.
A sajtótájékoztató fő attrakciója az volt, hogy a márciusban Szombathelyen is fellépő Csík zenekart internetes kapcsolat segítségével faggathatták a riporterek. Emellett ők is rövid produkcióval is kedveskedtek.
A színházi bérlet első produkciójaként Vajda Anikó Nem tudok élni nélüled című darabját a soproni Petőfi Színház színészei adják majd elő. Az AGORA nem feledkezik el a gyerekekről sem, számos program várja őket is a Gyermekek Házában. Nemsokára kezdődnek a néprajzi hetek, márciusban pedig a gyermek művészeti fesztivál. Szó volt arról is, hogy várhatóan 20-22 százalékkal csökken az intézmény költségvetése, ami megnehezíti a színvonalas programok szervezését, de erről majd a jövő heti közgyűlés dönt.